Интернет реклама УБС

16.07.17

Стентування буде доступним кожному українцеві безкоштовно. Закупка стентів за заниженою ціною

   Коронарографія та стентування буде доступним кожному українцеві безкоштовно . Про це наголосив Олександр Лінчевський, заступник Міністра охорони здоров'я  України під  час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі  13 липня 2017 року.
   Кожного року в Україні фіксується інфаркт міокарда близько у 40 тис. пацієнтів, з них близько  15-20 тис.  вимагають негайної ангіографії та стентування . Цього року Міністерство охорони здоров’я закупило 10,5 тис. стентів, що на 3,5 тис. більше ніж в 2015 році .
    «Міжнародні закупівлі, здійснені через  Crown  Agents,  дозволили закупити стенти в порівняні з 2015 роком  набагато кращої якості і зекономити кошти, що дозволяє  потім дозакупить  стентів ще напевно в такій же кількості . За кожним стентом стоїть життя. Наказ, зареєстрований в Міністерстві юстиції, дозволятиме розподіляти витратні матеріали таким чином, щоб кожному громадянину України з інфарктом міокарду невідкладна допомога надавалась безкоштовно.»,- повідомив заступник Міністра охорони здоров’я  Олександр Лінчевський 
   За словами Тетяни Коротченко, представника Crown Agents в Україні, в цьому році  виконано закупівлі по 12 програмам, де з 11 країн-учасниць було перевірено 18 позицій, серед яких є медичні прилади для стентування судин. Завершено вже всі закупівлі, тому  МОЗ знаходиться  в активній стадії розподілу. За попередніми оцінками було зекономлено  близько 50 % бюджету, який був виділений на всю програму. В середньому, вартість одного стенту складає 70-100 доларів за одиницю, в цьому ж році під  час кампаній закупок вдалося цю цифру знизити наполовину .
   Перша ж партія стентів  очікує сертифікації на митниці і має прибути на цьому тижні Стенти, як повідомляється, будуть надіслані в 13 лікарень, де кожен пацієнт може скористатися ними безкоштовно.

  «Ми хочемо, щоб серед пацієнтів, у яких трапився інфаркт і потрібно було проводити коронарографію та стентування, ніхто серед ночі не шукав ані стент, ані гроші. Ми хочемо, щоб всі лікарні, які надають допомогу цілодобово, всі ці  центри були забезпечені потрібними матеріалами для невідкладної допомоги. В цьому році зможемо кожну лікарню, яка проводить процедури стентування невідкладно забезпечити достатньою кількістю стентів, щоб ні один пацієнт, який звернувся з інфарктом міокарду не потребував цього.»,- зазначив Олександр Лінчевський .
Вікторія Терещенко

Немає коментарів:

Дописати коментар