Интернет реклама УБС

24.07.17

Starbucks

Дощовий ранок, прохолода й свіжість у повітрі. Звичайний будній день, а тому треба на роботу. Очі  злипаються і так хочеться спати, єдиний вихід випити кави. Прогулянка містом, ви вдвох з коханою і так кортить посидіти в тихому місці й поговорити про все на світі, для цього ідеально підходить кав’ярня. Велика шумна компанія, хоче обговорити останні новини і прямує, куди б ви подумали, у кав’ярню.
Кава зі смаком любові, кава зі смаком ніжності та кава зі смаком дружби. Саме троє друзів з Сіетла створили відому в усьому світі Starbucks . Зараз це компанія з продажу кави та мережа кав’ярень. У далекому 1971 році,  учитель англійської мови Джеррі Болдуін, учитель історії Зів Сігл і письменник Гордон Боукер скинулись по 1350 доларів, позичили ще трохи і відкрили магазин з продажу кави. Вони й не очікували, що через більше ніж 40 років Starbucks стане світовою мережею і буде настільки популярною.
Кав’ярні та магазини цього бренду є на всіх континентах і в більшості країн, але в Україні їх немає. Наша молодь марить цією кавою, а приїхавши закордон неодмінно її купує, хоча вона там коштує майже 5 євро.
Starbucks переживала різні часи, відкривала нові кав’ярні, проводила ребрендинг, урізноманітнювала меню і досягла того рівня, який має сьогодні. Наприклад, у Росії вона відкрилася зовсім нещодавно, а от у Австралії не стала такою популярною, як в більшості країн.
Що типово, що перші кав’ярні і магазини почали відкриватися в інших країнах саме у аеропортах та вокзалах. Так, приїжджаючи у іншу країну тобі непотрібно  шукати місце, де б можна було випити престижної кави, достатньо лише поцікавитись у працівників аеропорту, де тут знаходиться Starbucks. Після аеропортів кав’ярні з’являлися і у центрі міста.
Один з директорів компанії зазначив, що Starbucks – це те місце, куди приходять здебільшого не за кавою, а за атмосферою, поспілкуватися, дізнатися новини та відчути себе у ритмі цього життя.
За історію існування бренду змінилося безліч власників, але феномен популярності залишився. Логотип русалки Сирени у 2011році зазнав перетворення і зараз акцент зроблений на її обличчі. Показавши цей знак будь-якій молодій людині у Європі й  запитавши: «Що це?», ви неодмінно отримаєте відповідь: «Starbucks».
Ольга Карлова

Немає коментарів:

Дописати коментар