Интернет реклама УБС

18.09.17

Аді Роговцевій призначено Державну нагороду імені Довженка

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення видатній акторці українського театру і кіно Аді Роговцевій Державної нагороди імені Олександра Довженка за значний внесок у розвиток українського кіномистецтва. В указі зазначено, що відповідне подання вніс Комітет з Державної премії ім. Довженка. Про це повідомив президент Україна на своїй сторінці у Facebook. Дана подія приурочена дню українського кінематографа, який відзначали 9 вересня. Цього року розмір нагороди становить двісті тисяч гривень. 
"Відзначив народну артистку України, Героя України Аду Роговцеву Державною премією імені Олександра Довженка за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва."- написав голова держави своїй сторінці.
Водночас, Петро Порошенко "призначив гранти Президента України молодим діячам у галузі кінематографії - режисерам Ользі Гавриловій, Максимові Наконечному та Ернесу Сарихалілову - для реалізації творчих проектів". Розмір грантів, виділених на виробництво кінофільмів, коливається від 59 до 93 тисяч гривень. 
Наприкінці свого повідомлення президент привітав усіх зі святом: "Вітаю усіх, хто причетний до створення нашого українського кіно, зі святом. З днем українського кінематографа!"
Нагадаємо, що Ада Роговцева входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України, а десять років тому вона отримала нагороду Героя України. Однією з найпопулярніших вистав, в якій акторка грала головну роль, є "Варшавська мелодія". Ада Роговцева зіграла у майже 80-ти кінострічках: "Салют, Маріє!", "Вічний поклик", "Кармелюк", "Завтра буде завтра", "Тарас Булька" та інші. Кожну свою роль вона грала неймовірно, так, щоб кожних, хто лише б один раз побачив виставу або кінострічку з її участю назавжди закарбував це у свої пам'яті. Ада Роговцева продовжує невпинно заявляти, що " найголовніше в житті людини – зберегти свою людську гідність всупереч усьому. Тому що людина без гідності – неповноцінна людина, а народ без гідності – це вже не народ ”.
Марія Прунцева

Немає коментарів:

Дописати коментар