Интернет реклама УБС

18.12.17

Презентація книги рекордів «Національний Реєстр Рекордів України – 2018»










14 грудня 2017 року у Холі Чемпіонів НСК «Олімпійський» відбулася презентація книги рекордів «Національний Реєстр Рекордів України–2018». Усі рекордсмени НРР – на одній локації! 206 705 українців стали героями нової Книги Рекордів.  Тільки цього року нові рекорди встановили 427 людей.

У пошуку та процесі фіксації рекордів експерти Національного реєстру проїхали Україною 63 тисячі кілометрів, провівши в дорозі 1250 годин, 104 доби у відрядженні, 52 доби за кермом. 

Відкрила презентацію та нове видання знаменита Ірина Галай – перша українка, яка здійснила сходження на Еверест і підняла на найвищу вершину світу славу наших рекордів, прапор Національного Реєстру Рекордів.
На заході були присутні кілька сотень людей, зокрема майже всі рекордсмени, представлені в книзі. Усіх рекордсменів урочисто запрошували на сцену та нагородили особистими примірниками Книги рекордів. Після цього вони залишили свій підпис на прапорі України. 

Слід відзначити, що з моменту першого видання героями Книги рекордів стало понад 200 000 українців.

“Ідеологія нашого Реєстру рекордів – підняти оптимізм українців. Показати, що ми – господарі свого життя і не знаємо меж людських можливостей”, — підкреслив президент Національного Реєстру Рекордів України Валентин Щербачов.


У книзі представлені різноманітні категорії, зокрема «Міжнародні рекорди», «Спорт», «Мистецтво», «Космос», «Люди» та інші. Також є кілька категорій щодо рекордів у різних містах України – Одесі, Дніпрі, Харкові, Ніжині тощо.

Окрім цього були присутні рекордсмени, які визнані Національним Реєстром Рекордів унікальними в Україні за своїми природними даними: володарі найдовших ніг і натурального волосся, найоб’ємніших грудей і найдовших вусів. Окремою категорією були представлені маленькі герої: наймолодші в Україні тенісист, гонщик, художниця, піаніст, стант-райдер, кайтсерфер, а також рекордсмени найповажнішого віку – найстаріші скелелаз, директор музею, водій автомобіля, екіпаж ралійної команди, жінка-марафонець та багато інших.

У це важко повірити, але факт: можна пройти по стропі, натягнутій між повітряними кулями, стрибнути через максимальну кількість людей на вейкборді, пролетіти на тролеї над Карпатами з фантастичною швидкістю, здійснити бандж-стрибок з мосту з кріпленнями за шкіру спини, шуганути вниз з мінімальної висоти бейсджампінгу – багато що вважалось неможливим, доки не було зроблено! 

Декілька рекордів були поставлені просто під час заходу. Зокрема, білорус Кирил Шимко поставив рекорд з найбільшої кількості задутих свічок – з другої спроби йому вдалося задути 42 свічки. А українка Ольга Лящук встановила рекорд з найбільшої кількості підходів станової тяги з 90-кілограмовою Книгою рекордів з бетону. Вона зробила 17 підходів за хвилину. Їхні рекорди увійдуть вже в наступне видання книги – 2019 року. 

У Книгу Рекордів також поміщено електронний інформаційний накопичувач, на який було записано всі рекорди НРРУ за весь час існування.  

Лана Вєтрова, керівник Національного реєстру рекордів України:

"Рекорди затягують. Дуже рідко людина, яка встановлює один рекорд, розслабляється і  говорить: "Ви знаєте, я свого вже досяг". Як правило, якщо людина встановила перший рекорд, ми знаємо, що пройде певний час, і вона знову до нас зателефонує. Адже рух вперед – це найпотужніша мотивація у житті".

Леонід Коваленко ("Час для дій")

Немає коментарів:

Дописати коментар