Интернет реклама УБС

13.04.18

В Україні пройде найбільший робофестиваль в Європі

Десятий ювілейний STEM -фестиваль ROBOTICA 2018 відбудеться на ВДНГ 12-13 травня.

Уявіть собі ідеальний family-day. Зона активних розваг на свіжому повітрі, цікаві майстер-класи для всієї родини, сотні роботів, що змагаються  і тисячі інженерів-конструкторів у віці від 6 років, а також яскраві фотостенди і корисні фудкорти. Все це чекає Київ вже 12-13 травня в рамках найбільшого науково-технічного фестивалю України ROBOTICA-2018.

Його організатори - ГО «Міжнародна організація« Інноваційні освітні технології», займаються формуванням і розвитком українського інженерно-технічної освіти, допомагають талановитим дітям і студентам виховувати і розвивати лідерські якості та сучасне інженерне мислення. Головним партнером ROBOTICA виступає Технічна студія «Винахідник» - лідер позашкільної STEM-освіти України.
На фестивалі можна буде відмінно провести час з сім'єю, познайомитися з останніми новинками в освіті, взяти участь в конкурсах, майстер-класах, ну і звичайно, дізнатися все про роботів і навіть зібрати свого.

У світі, де роботизовані машини є в кожному будинку, Ілон Маск запускає автомобіль у відкритий космос, а перший людиноподібний робот став першим в світі андроїдом, який отримав офіційне громадянство нарівні з людиною, інжиніринг та програмування стають найбільш затребуваними професіями майбутнього. Починати занурення в них краще в пізнавально-ігровій формі, що і пропонує зробити ROBOTICA!


У програмі фестивалю:

- World Robot Olympiad (WRO). Вік учасників 6-25 років.
Найпрестижніша олімпіада з робототехніки для дітей та молоді, в якій бере участь більше 22 тисяч команд з понад 60 країн світу. Тема цього року-«Як нагодувати людство». Завдання - вирішення проблем продовольчого сектора за допомогою роботів. За перемогу в олімпіаді змагатиметься відразу кілька вікових груп.
Найменші конструктори займуться проектуванням Суперферми, де всі процеси будуть роботизованими. Учасники молодшої ліги створять робота-сортувальника, завдання якого допомогти людям в зборі фруктів і овочів. Його робота повинна скоротити кількість невикористаної продукції, яка зараз становить приблизно третину світового врожаю.
Середня ліга буде вирішувати проблеми точного землеробства, а самі дорослі учасники зі старшої ліги - шукати шляхи найбільш оптимального поширення їжі.
Переможці зможуть представити Україну в фіналі, який пройде в цьому році в Таїланді і збере найкращі команди світу з робототехніки. Учасники Всесвітньої олімпіади з робототехніки отримають додаткову перевагу при вступі до найпрестижніших університетів світу.

- Змагання роботів. Вік учасників 10+
Справжні олімпійські ігри для роботів! Учасникам необхідно буде створити автономних роботів, які зможуть в найкоротші терміни виконати поставлені перед ними завдання. Змагання пройдуть у двох категоріях - робосумо і слалом.
Причому спостерігати за ними не менш цікаво, ніж брати участь!

- Алея стартапів.
Вік учасників 13-25 років.
Як вирішити сучасні проблеми людства, розвинути критичне мислення і корисні навички у студентів і школярів? На всі ці питання спробують відповісти юні автори стартапів, головне завдання яких знайти вирішення актуальних проблем на задану тематику, використовуючи тільки власні розробки. Запропоновані моделі іноді можуть бути настільки незвичайними, що познайомитися з новими ідеями буде цікаво не тільки членам журі, а й досвідченим бізнесменам. Деякі з них повинні допомогти йому пережити в майбутньому відкрити нові горизонти розвитку людини і науки, як єдиного цілого і направити бізнес в потрібну сторону.

- Виставка LEGO-творчості. Вік учасників 3+
Представити свої авторські роботи - мрія для всіх талановитих конструкторів незалежно від їх віку. Підготовка до виставки починається задовго до фестивалю і, як правило, не закінчується після його проведення. Незвичайно творча атмосфера надихає не тільки самих учасників, а й усіх гостей фестивалю.
Є тільки одна непорушна умова виставки LEGO-творчості: представлена ​​модель повинна бути авторською, побудованою не по інструкції і тільки з деталей конструктора LEGO.
 * Для участі в перерахованих активностях необхідно пройти попередню реєстрацію на сайті.

- Дитячий Архітектурний фестиваль. Вік учасників 3+
(Вхід вільний)
Фестиваль, який по праву можна вважати головною прикрасою фестивалю ROBOTICA. Дивовижні і масштабні архітектурні конструкції представлені командами дітей дошкільного та шкільного віку. Головна мета архітектурного фестивалю - розвиток інженерних, архітектурних, дизайнерських та комунікативних навичок через командну роботу над спільним проектом. У цьому році була обрана тема - «Водний світ». Команди-учасники запропонують гостям познайомитися зі своїм ідеями і презентаціями проектів, які цілком і повністю створені з деталей конструктора LEGO. - Технічні майстер-класи. Вік учасників від 3 до 16 років. Унікальні навчальні майстер-класи, де навчання проводять за допомогою освітніх конструкторів LEGO Education.


Такий підхід не просто захоплює дітей, а й допомагає розвинути креативне мислення, віру у власні сили, вміння працювати в команді. І що ще важливо, точні і складні, на перший погляд, предмети - математика, програмування і робототехніка - під час майстер-класу стають зрозумілими, цікавими і захоплюючими, допомагають виявити приховані таланти вашої дитини. - Велике будівництво Falcon 9Всі любителі конструювання отримають унікальну можливість приєднатися до будівництва найбільшої ракети Falcon 9, створеної з з кубиків LEGO. Ця подія може стати тією, що найбільше запам'яталась сімейною командною роботою. Кожен учасник забере з собою спогади і яскраві фотографії. Вік і кількість учасників не обмежені. Точну копію знаменитої Falcon 9 будуватимуть два дні. Передбачається навіть, що створена модель стане настільки масштабною, що буде занесена в «Книгу рекордів Гіннеса» як найбільша ракета, створена з кубиків LEGO. Ще один рекорд на фестивалі може бути зафіксований за призовим фондом - всі учасники фестивалю ROBOTICA (а їх понад 2,5 тисячі) отримають від партнера компанією Лего Україна конструктори LEGO. Адже діти здатні творити чудеса, коли їх творчість оцінено і винагороджено за достоінству.І не варто думати, що ROBOTICA - це тільки олімпіади та майстер-класи. У цьому році фестиваль розширює свою територію і концепцію до великого сімейного свята. Крім усього перерахованого, гостей ROBOTICA чекають різноманітні корисні фуд-корти зі спеціальним дитячим меню, розважальні зони з виступами дитячих танцювальних колективів і цікаві активності на свіжому повітрі. Сімейний, молодіжний і найбільший. Все це про ROBOTICA - 2018.

Немає коментарів:

Дописати коментар