Интернет реклама УБС

17.05.18

«Роль жінок у поширенні культури миру» Конференція міжнародної жіночої миротворчої спільноти

Стратегічний напрямок діяльності міжнародної жіночої спільноти націлений на підвищення ролі жінки, матері у вирішенні конфліктів, з метою сприяння миру і стабільності, а також для запобігання і реагування на насильство по відношенню до жінок.

Рухаючись у майбутнє, людство не має інших варіантів, аніж жити в плюралістичному глобальному суспільстві взаємозалежності. Коли культура миру осягне всю земну кулю, цінність ролі жінок буде визнана абсолютно необхідною для сім’ї, а, отже, для суспільства, нації та світу. 

Рівні можливості жінок та чоловіків у суспільному житті в країнах, що постраждали від війн та конфліктів, є одним із важливих питань у сфері національної та міжнародної безпеки. 

Конференція тривала 14 травня 2018 року в Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України (Жовтневий палац) і була присвячена до Дня матері. У ній взяли участь представники громадських організацій, Верховної Ради, державних установ, видатні митці, освітяни, науковці та гості з Європи, Японії та Південної Кореї. Традиційно під час заходу відбувалася щорічна церемонія нагородження «Жінка року». 


Виступи:
-З вітальним словом виступила Богомолець Ольга Вадимівна, громадський діяч, політик, науковець, депутат Верховної Ради України VIII скликання, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.
-Виступ Че Йонг Сон, Голови Федерації жінок Південної Кореї.
“Федерація жінок не є подібною до інших жіночих організацій чи рухів. Вона закликає всіх жінок бути істинними доньками для своїх батьків, істинними дружинами для своїх чоловіків та істинними матерями для своїх дітей, і зрештою стати істинними лідерами суспільства та поширювати культуру миру у країні та світі.” 
“Культура миру починається в кожному з нас. Вона народжується, коли ми шануємо та слухаємося своїх батьків. Як основна одиниця суспільства сім’я має стати мирною і здоровою, сформувати таке суспільство і світ, завдяки чому зможе втілитися ідеал миру в усьому світі, в якому людство житиме немов одна єдина родина.”
“В Кореї Федерація жінок розгортає рух під назвою “один відсоток на допомогу сім’ям землі”. Вони віддають всього лише один відсоток того, що отримують, щомісяця здають по одному долару на благодійність.”

-Виступ Керолін Хандшін, Голови Федерації Жінок за мир у всьому світі в Європі.
“Жінки не існують для того, щоб протистояти або боротися з чоловіками. В цьому немає ніякої потреби, оскільки чоловік і жінка належать один одному. Навпаки, чоловік та жінка представляють один з двох дуальних характеристик.  Їх стосунки первісно направлені на те, щоб бути одним цілим.”
“Жінка є взаємозалежним об'єктом, який довершує чоловіка, стоячи на положенні, яке представляє половину Всесвіту.” 
“Чоловік та жінка є рівними за своєю цінністю.”

-Виступ Коцеби Тетяни Юріївни, Голови правління Федерації жінок за мир у всьому світі в Україні. 
“Мир в Україні – наша спільна мета. Тому ми повинні не чекати на кращі часи чи жалітися, а миротворити – тобто нашими спільними зусиллями творити мир на своїй землі, бо Україна – одна-єдина. Має з’являтися більше лідерів та миротворців, які будуть здатні будувати мир не лише у власній сім’ї, але й в оточуючому світі.”
“Першим пріоритетом має бути рух за створення міцної сім’ї, в якій є мама і тато, і які можуть правильно виростити дитину. Мир бо не починається одразу у цілому світі чи в окремій країні. Спочатку мир втілюється в сім’ї, яка є основою всіх соціальних структур і організацій.” 
“Міцна сім’я, яка стоїть на фундаменті високих моральних цінностей – це запорука гармонійної та всебічно розвиненої країни. Провідну роль в об’єднанні України в єдину країну відіграють жінки та чоловіки, які відповідально виховують дітей, практикують істинну любов, створюють таким чином культуру миру та поширюють її, подаючи приклад оточуючим.” 

Учасникам була представлена відеопрезентація про діяльність Федерації жінок за мир у всьому світі в Україні.
Виступи народних артистів та музичних колективів
-Програму конференції відкривала народна артистка України Наталія Шелепницька, яка виконала дві прекрасні пісні: «Аве Марія» Качіні і «Материнське слово» Володимира Шабашевича на слова Вадима Крищенка.
-Після вручення нагород був виступ заслуженої артистки України Руслани Лоцман та зразкового дитячого колективу Театру пісні “Ладоньки”. Художній керівник Світлана Садовенко. 
-Конференцію завершив виступ Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки.

Вручення нагороди “Жінка року”
 До Дня матері Федерація жінок за мир у всьому світі заснувала щорічну нагороду «Жінка року», якою нагороджуються видатні українки, що досягли успіхів у різних сферах життя — державній, громадській діяльності, науці, спорті, мистецтві та інших сферах. 14 травня нагороди отримали десять жінок, життя яких було незвичайним, сповненим викликів та перемог.

Кіцманюк Ольга Миколаївна, номінація «Жінка - педагог»
Ольга Миколаївна народилася в місті Красногорівка Донецької області. Після закінчення університету очолила дитячу студію художніх мистецтв у своєму рідному місті. Зараз у студії постійно займаються творчістю понад 80 дітей різного віку.  Пані Ольга не припинила проведення занять навіть під час подій 2014 року під час обстрілів, які продовжувалися, незважаючи на звільнення міста від окупації. За власною ініціативою майстриня створила безкоштовні курси швачок для дорослих. З легкої руки Ольги жінки прифронтової Красногорівки тепер шиють вишиванки, торбинки та ремонтують одяг. Скромна і щира, по-справжньому добра і працелюбна пані Ольга є прикладом професійного та відданого своєму призначенню педагога.

Мельник Лідія Іванівна, номінація «Жінка - громадський діяч» 
Впродовж 12 років Лідія Мельник веде активну громадську та благодійну діяльність. Вона є засновником та організатором творчого проекту «Відродження починається з духовності», в рамках якого щорічно проходять Всеукраїнські фестивалі народної творчості «Театральний форум» та «Пісенні візерунки», фестиваль духовної музики «Введенські піснеспіви» та фольклорно-етнографічний фестиваль «Золоті ключі» імені Василя Верховинця. За роки їх проведення учасниками стали понад 13 500 талановитих українців різного віку з усіх областей України та ближнього Зарубіжжя. Завдяки щирим зусиллям Лідії Мельник та її колег зараз цей проект відіграє важливу роль у формуванні державної політики в напрямку розвитку духовності сімей нашої країни.
Янушкевич Ольга Миколаївна, номінація «Жінка - митець»
Ім’я Ольги Янушкевич тісно пов’язане з педагогічною діяльністю та сучасним музичним мистецтвом як Вінниччини, так і всієї України. Ольга Янушкевич створила 8 вокальних колективів, які вже понад 10 років стають переможцями міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Її творчість налічує понад 600 творів, які відзначаються широтою охоплення жанрів. Це і гімни, і патріотичні пісні, пісні а capella, романси, мюзикли, дитячі музичні казки, колискові пісні, авторські колядки, щедрівки, веснянки та багато іншого. Зараз Ольга Миколаївна вдало поєднує концертну, композиторську та викладацьку діяльність із методичною роботою. Вона є керівником народного жіночого вокального ансамблю «Зірниця» та дитячого ансамблю «Українські співаночки». 
Лоцман Руслана Олександрівна, номінація «Жінка – волонтер» 
У наші дні тема волонтерства стала дуже актуальною. Руслана Лоцман, заслужена артистка України, є однією із найактивніших волонтерів, які через музику та пісню дарують тепло свого серця тим, кому це потрібно більше за всіх. На сьогоднішній день команда волонтерів, до складу якої входять Руслана та її чоловік, провели близько 500 зустрічей та концертів у зоні АТО. Руслана є організатором фестивалів української пісні «Миколайчук-Фест», «Молода душа України», автором проекту «Народна філармонія». Через свою творчість Руслана прагне нести людям українське слово, український дух.  Руслана Лоцман також є кандидатом педагогічних наук і викладачем народного співу в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова. Разом із чоловіком вони виховують двох чудових донечок.  

Богомолець Ольга Вадимівна, номінація “Жінка – державний діяч”. 
Ольга Богомолець - Державний та громадський діяч, професор, волонтер та меценат. Пані Ольга є автором соціального проекту реформи системи охорони здоров’я. Ольга Вадимівна заснувала громадську платформу “Люди допомагають людям”, яка опікується родинами загиблих в АТО. Також пані Ольга створила найбільший у світі Музей української домашньої ікони та історико-культурний комплекс “Замок Радомисль”. Активно займаючись державною та громадською діяльністю, пані Ольга завжди знаходить час для своєї сім’ї. Вона - чудова мама 4-х талановитих дітей і просто прекрасна жінка.
Гриневич Лілія Михайлівна, номінація «Жінка - освітянин». 
Лілія Михайлівна - Міністр освіти і науки України, Народний депутат України 7-го і 8-го скликань. Народившись у родині вчителів, сама тривалий час працювала в галузі середньої освіти в Україні. Лілія Гриневич — ініціаторка двох фундаментальних реформ освітньої та соціально-гуманітарної сфери. Також доклала зусиль у зіміни, пов'язані з організацією інклюзивного навчання.  Одружена, виховує сина, доньку та двох онучок.
Міхнюк Ірина Володимирівна, номінація «Жінка – дружина патріота» 
Ірина Володимирівна отримала освіту в Київському національному університеті культури та мистецтв. Вийшла заміж за старшого сержанта, ветерана війни в Афганістані, Міхнюка Олега Івановича. У 1997 році він виступив ініціатором створення Всеукраїнського дитячого патріотичного об‘єднання «Майбутнє України», проводив велику роботу з патріотичного виховання молоді. У 2014 році трагічно загинув у бою за визволення Луганська. Посмертно удостоєний звання «Герой України». Зараз Ірина Міхнюк — член правління громадської спілки «Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану та антитерористичної операції». Активно працює у ветеранському русі та виховує двох доньок. Цього року пані Ірина була нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.
Капустянська Наталія Григорівна, номінація «Жінка – журналіст» 
Наталка Капустянська – заслужений журналіст України, громадська діячка, співорганізатор Міжнародного проект-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи». Веде рубрику «Культура» газети «Україна молода», творчу сторінку «Публічні бібліотеки Солом’янки». Має власний творчий проект «Наталка Капустянська запрошує на капусник». Автор Збірки нарисів «35 рецептів щастя» із серії «Солом’янські мотиви». Наталія Григорівна також займається юридичною справою. Вона - укладач низки нормативно-правових актів, зокрема «Міжнародні договори України», «Довідник кадровика» та інші. Також Наталія Григорівна - автор трьох фотовиставок: «Стояла я і слухала весну…», «Спогад про літо», «Із літа в осінь».

Тарасова Тетяна Вікторівна, номінація «Жінка – громадський діяч» 
Тетяна Вікторівна – активний організатор і учасник всеукраїнських та міжнародних конференцій, конгресів, форумів, фестивалів та конкурсів. Автор понад 60 наукових праць та публікацій. Як активний громадський діяч часто виступає перед громадою з актуальних проблем виховання дітей у сім‘ї, профілактики негативних проявів поведінки школярів; патріотичного виховання, гендерної рівності, проблем захисту прав дитини, підтримки і допомоги дітям із сімей учасників АТО, переселенців та вразливої категорії населення. У складі групи волонтерів-артистів понад 50 разів організовувала концерти та їздила з концертними програмами на Схід України. За активну громадську діяльність Тетяна Вікторівна нагороджена численним відзнаками, а нещодавно пані Тетяна отримала ще одну високу нагороду - Орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Лісненко Тетяна Станіславівна, номінація «Жінка – педагог»
Тетяна Станіславівна родом із Сумщини. Дитинство пройшло на квітучих берегах річки Хоролу. Після закінчення Сумського педагогічного університету працювала вчителем української мови та літератури. Була депутатом міської ради трьох скликань. Голова Роменської міської громадської організації «Літературне об’єднання «ДИВОСЛОВО». Зусиллями Тетяни Станіславівни було розроблено Програму з народознавства для 1-11 класів, а зараз вона працює над посібником з народознавства «Соняшники». Тетяна Станіславівна – керівник дитячої літературної творчої студії «Свічадо». Її вихованці – переможці міських, обласних та Всеукраїнських літературних конкурсів, а невтомна праця педагога і громадської діячки оцінена численними Грамотами і Подяками.

   Нагородження переможців та номінантів VІ-го Всеукраїнського творчого конкурсу "Малюнок, лист, вірш до мами"
Біля 120 дітей з різних міст України отримали планшети та інші подарунки, які вручали перший Посол України в Туреччині Ігор Турянський і голова правління центру «Сяйво», професор історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Сергійчук.

Нагородження дітей переможців конкурсу “Моя мама найкраща” 
До Дня матері Федерація жінок за мир у всьому світі разом із видавничим домом “Справи сімейні” проводили дитячий конкурс творів “Моя мама — найкраща”. Кращі твори публікувалися в газеті “Справи сімейні”. 
На сцені були оголошені переможці цьогорічного конкурсу: 
1.Карась Іван - учень першого класа Козелецької гімназії 
2.Міщук Тетяна - учениця 3 класу початкової школи Гімназії м.Боярка. 
3.Федик Соломія - студентка коледжу економіки, права та інформаційних технологій Тернопільського національного університету 
Вони отримали нагороди від головного редактора газети “Справи сімейні” Ільїна Михайла Вікторовича та Коцеби Тетяни Юріївни. 

Лотерея
З нагоди прекрасного свята Дня Матері Федерація жінок за мир у всьому світі підготувала особливий сюрприз: подарунки, які знайшли своїх господарів завдяки лотереї. У розіграші брали участь всі, хто прийшов на конференцію та отримав свій квиток. Розігралися два телевізори, два пилососи, два блендери, які знайшли своїх господарів. 

-Кулеба Миколая Миколайовича, уповноваженого Президента України з прав дитини. Він на жаль не виступав, але в кінці конференції отримав подарунок від Голови Федерації жінок в Кореї Че Йонг Сон.








Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар