Интернет реклама УБС

18.05.18

Фестиваль Robotica зібрав 20 тисяч гостей і 700 команд з усієї України

12-13 травня пройшов ювілейний STEM-фестиваль Robotica. Цього року він значно виріс: змінив місце проведення на ВДНГ, збільшив кількість учасників, активностей та зібрав 20 тисяч гостей.

Уже 10 років на цьому найбільшому STEM-фестивалі Європи вундеркінди з усіх областей України демонструють свої інженерно-технічні рішення нагальних проблем людства та змінюють ставлення дорослих до робототехніці, а однолітків – до науки. Цього року учасники розкривали актуальну для світової економіки тему: "Як нагодувати людство".

Школярі та студенти віком від 6 до 25 років представили свої розробки для розвитку аграрному господарству. Вперше така олімпіада була проведена і для молодшої аудиторії: дітей молодшого шкільного віку. Незважаючи на юний вік, діти впоралися із завданням. Наприклад, вони сконструювали і запрограмували робота для сортування овочів і фруктів, що може значно скоротити кількість харчових відходів.

Метою фестивалю було не тільки знайти технічні вирішення проблем, але й обрати серед 700 команд-учасниць ті, що представлять Україну на World Robot Olympiad. Це один з найбільших міжнародних заходів освітньої робототехніки для школярів і студентів віком від 9 до 21 років. У 2018 році вона пройде вже в 15-й раз і її тема заявлена ​​як Food Matters.

В Таїланд поїдуть команди-переможці з кожної категорії:
Молодша ліга - YOLO (Київ), LEGO Princess (Київ), Yellow Cat (Київ)
Середня ліга - Dnipro Minds (Дніпро), Бойові бегемотики (Київ), UA_Future (Київ)
Старша ліга - Do not Panic (Київ), Oxykeep (Київ), "Морські крякені" (Львів).

Юні генії на Всесвітній Олімпіаді Роботів повинні будуть представити розробки, що допоможуть розвивати землеробство, поліпшити якість харчування, забезпечити продовольчу безпеку та вирішити проблему голоду. А ми, в свою чергу, будемо вболівати за українські команди.








Немає коментарів:

Дописати коментар