Интернет реклама УБС

26.08.18

Велике переселення: «Кураж Базар» відтепер на ВДНГ

«Літературний Кураж» відбудеться у вихідні, 8 та 9 вересня, у павільйоні №19 на території ВДНГ. 

«Кураж Базар» розпочався чотири роки тому, і за цей час івент перевернув з ніг на голову життя міста. Від одного до іншого вікенду барахолка переживала різноманітні трансформації – India Night Market чи Flower Market, їх було безліч. Тут виступали Дмитро Шуров, ДахаБраха та Panjabi MС. І навіть тусувався Елтон Джон, пам’ятаєте?

На барахолці завжди можна було знайти якщо не стильові левіси, то вінтажні сукні, яким позаздрила б сама Вів'єн Вествуд. Тут танцювали під дощем, готувались до Різдва і навіть одружувались. За час свого існування звичайний, здавалося б, маркет перетворився на фестиваль традицій, яких так бракувало місту.

Що більш важливо, команда івенту крок за кроком змінювала ставлення містян до благодійності. Допомагати – це може бути весело. Взявши участь у благодійній барахолці, учасники та її гості перераховували гроші тим, кому вони потрібні найбільше. А момент оголошення результатів зібраних коштів та реалізації задумів завжди ставав вибухом у соцмережах. І ще один важливий елемент – «Кураж» взявся виховувати правильне сприйняття людей з особливими потребами. 

Лекції, майстер-класи, зустрічі з відомими людьми – як результат – «Кураж» стає чи не найцікавішою просвітницькою подією Києва. І знов-таки усе це під фанк, рок, хіп-хоп. 

Історія продовжується і нова її частина стартує восени у освітньому кластері на ВДНГ. 19-й павільйон стане новим домом вже для добре знаних традицій, а з тим і щомісячною територією для тематичних маркетів. Примітно, що у 80-ті роки тут знаходилась виставка найкращих товарів тодішньої України, і обслуговувалась вона Міністерством торгівлі. 

Вже у вихідні, 8 та 9 вересня, у 19 павільйоні відбудеться «Літературний Кураж». Благодійна мета заходу — відновити Золотоніську музичну школу, що постраждала від пожежі, а ще придбати фортепіано для сліпої дівчинки зі Львова, яка має неймовірний хист до гри. Для цього на барахолці спільно із лейблом Masterskaya Івана Дорна заплановано зібрати 300 тисяч гривень.

Євген Мушкін, генеральний директор ВДНГ: 
«Нашу команду часто можна було побачити на «Кураж Базарі». Це класний івент для сучасного міста, з культурою на належному рівні. Також надихає і зростаюча просвітницька роль Куража, що змінює цей світ на краще. Саме тому ми неабияк раді, що знайшли точки дотику з командою Альони, і відтепер івент буде проходити на ВДНГ.  У нас є освітній кластер, передбачений «Концепцією розвитку на 40 років», і при цьому один з основних видів діяльності Експоцентру – події. У нас немає конкуренції контенту, у діючих проектів ВДНГ – одна цільова аудиторія, у «Куражу» – інша. Тут усім буде комфортно!»

Альона Гудкова, засновниця «Кураж Базар»: 

«Радянський модернізм, що представлений у павільйоні №19, пасує атмосфері Куражу. Бо нам, навіженим панкам, треба олдскульне приміщення. Ми досить довго вагалися на етапі зміни локації, проте зрозуміли, що немає кращого розвитку, ніж переїзд у власну резиденцію. Адже це буде не лише місце для ярмарку, але й наш власний офіс. Та й загалом – ми дуже любимо ВДНГ, обожнюємо величезні дерева, що оточують наш павільйон, людей, що там працюють – команда виставки дуже тепло нас зустріла, пішла назустріч в усіх питаннях. З цими людьми не страшно працювати пліч-о-пліч. До речі, ми вже почали перебудову – зняли зайві металеві конструкції, почали ремонтні роботи».

Літературний Кураж Базар
19 павільйон, ВДНГ (П-т, Академіка Глушкова, 1)
8 та 9 вересня, 2018

Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар