Интернет реклама УБС

28.08.18

У Києві проведуть Міжнародний скульптурний симпозіум

Захід, присвячений пам’яті митця Олександра Архипенка, проведуть на ВДНГ

Авангард – це міжнародна художня мова різних національних культур, серед яких український голос один з найгучніших. Саме тому Київський міжнародний скульптурний симпозіум повертається аби ще раз нагадати наскільки важливу роль наші митці відіграли у становленні цього художнього стилю. 

Київський міжнародний скульптурний симпозіум пройде через 30 років після першого в Україні Всесоюзного симпозіуму скульптури 1988 року, присвяченого 1000-річчю Хрещення Київської Русі. Саме завдяки цій події в Києві з'явився перший парк сучасної скульптури, збережені елементи якого можна побачити сьогодні на Володимирській гірці. Місце прописки симпозіуму залишилося незмінним: як і 30 років тому – пленер пройде на території Національного комплексу «Експоцентр України», з 12 вересня по 12 жовтня у павільйоні №13.
Василь Татарський

Авангард, як світовий феномен, визначив подальший розвиток мистецтва, сформував нові принципи трактування форми і змісту. Радянський режим виключив авангард з культурного коду українців, як і багато інших імен, які зробили Україну повноцінним суб'єктом в світовому культурному процесі. Серед них і ім'я Олександра Архипенка, унікальна творчість якого гідна зайняти одне з перших місць в історії кубізму в скульптурі.

Музою і головним символом цьогорічного скульптурного пленеру стала витончена «Блакитна танцівниця» Архипенка, що знаходиться в колекції відомого українського мецената і засновника симпозіуму Андрія Адамовського.

Учасниками симпозіуму стануть шість скульпторів з України, Канади, Німеччини, Іспанії: Владислав Волосенко, Амансіо Гонзалез, Петро Гронський, Джо Клей, Володимир Кочмар, Василь Татарський. Всі вони – відомі митці, що задають тон у сучасної паркової скульптурі. За плечима у кожного – десятки міжнародних симпозіумів та виставок. Рівно місяць вони будуть жити і працювати на території арт-резиденції 13-го павільйону ВДНГ, публічно створюючи з каменю скульптури.
Владислав Волосенко Україна-Канада

Андрій Адамовський, меценат, засновник Adamovskiy Foudation:
«Для мене, як для патріота і людини, чиєю пристрастю багато років тому стало мистецтво, важливо повернути авангард, Архипенко та багато інших імен в культурне поле України, створити умови для появи нових художників, чия творчість стане ще одним витком в українському ментальному коді. Тому, більшість учасників - це українські скульптори. Я вірю, країна, що народила Архипенка, здатна дати світові ще більше».

Дарина Мо Мот, куратор проекту:
«Проведення симпозіумів є важливою складовою розвитку культурного шару суспільства. Навіть виїжджаючи на подібні заходи в інші країни, художники створюють роботи, які є рефлексіями і на те, що їх оточує в момент роботи, набуваючи етнічний характер».
Jo Kley Німеччина

Довідкова інформація:
Арт-резиденція 13 павільйону ВДНГ:
Проспект Академіка Глушка, 1П13
З 12 вересня по 12 жовтня
з вівторка по неділю з 11: 00 до 18: 00, понеділок – вихідний
Вхід вільний

Немає коментарів:

Дописати коментар