Интернет реклама УБС

29.08.18

Форум молоді української діаспори Київ-2018.

Світлина від World Congress of Ukrainian Youth Organizations - СКУМО.
24-29 серпня у Києві проходив Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій, Другий Конгрес СКУМО і Форум української молоді діаспори «Київ 2018» (ФУМД), у якому брали участь представники української молоді діаспори та України, представники влади, міністерств та відомств, гості з понад тридцяти країн світу.


27 серпня, в колонній залі Київської міської державної адміністрації, урочисто відкрили Форум молоді української діаспори Київ-2018.

Учасників Форуму вітали Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, голова Світового Конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак, заступники голови Київської місткої державної адміністрації Ганна Старостенко та Валентин Мондрієвський, голова комітету Європарламенту Павел Слобода (Чехія), президент Європейського конгресу українців, перший заступник президента СКУ Ярослава Хортяні (Угорщина), народні депутати України тощо.

«Щиро дякую всім, хто долучився до проведення цьогорічного Форуму молоді української діаспори — Київській міській державній адміністрації, Світовому Конгресу Українців, народним депутатам, громадським діячам. І, звичайно, всім молодим людям, які приїхали з усіх куточків світу поспілкуватися із Україною», - зазначив Ігор Жданов. Він передав учасникам та організаторам вітання Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана.

«Ми зібралися з позитивного приводу. Івано-Франківськ, Вінниця. Одеса, Дніпро, а тепер і Київ прийняли Форум молоді української діаспори. Цей захід — дуже важливий дня нас. Ми — єдина нація, незалежно від того, де ми проживаємо — у Польщі, Словаччині, Британії, Австралії чи Україні. Важливо, щоб молодь діаспори відчувала ті проблеми, які хвилюють нас».

Ігор Жданов також аносував програму стажування молоді діаспори в органах центральної влади. Планується, що акція відбудеться вже у жовтні 2018 року.

Участь у цьогорічній акції взяли близько 300 молодих українців з різних куточків світу - мoлoді лідери та активна мoлoдь з української дiаспoри та України, представники Світового та Европейського Конґресу Українців, інших всеукраїнських та діаспорних організацій.


Україна перебуває у тренді світового розвитку завдяки молоді діаспори.

На цьому наголосив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час урочистого відкриття Форуму української молоді діаспори «Київ 2018» та Другого Конгресу СКУМО (Світовий конгрес українських молодіжних організацій),

«Київ може бути майданчиком для обміну досвідом. Така співпраця дає можливість для розвитку молоді в Україні та за її межами. Ми прагнемо, щоби була нерозривність зв’язку всього українства у світі. Завжди готові створювати середовище, яке генерує нові ідеї, популяризує Київ та Україну. Ми можемо задавати тренди світового розвитку завдяки молоді, яка живе у інших містах світу», – резюмував Мондриївський.


З 24 по 26 серпня пройшла неформальна частина Форуму, під час якої учасники відвідали визначні міста Києва та регіону, взяли участь у тренінгах.

27-29 серпня тривала офіційна частина Форуму – 2-й Конгрес СКУМО, у рамках якого пройшли пленарні засідання, засідання конгресових комісій, робота у секціях, тематичні сесії, панельні дискусії, які допомогли визначити стратегічні напрямки діяльності,

















 Фото Леоніда Коваленка

Немає коментарів:

Дописати коментар