Интернет реклама УБС

03.08.18

Казка про чорного козака


У кінотевтрі "Жовтень" відбувся офіційний показ фільму «Чорний козак», знятий за мотивами казки Сашка Лірника «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття». Над його екранізацією знімальна група працювала понад 10 років. Особливістю художньої картини є й те, що це перший повнометражний народний фільм, створений без фінансової підтримки Держкіно, а виключно за рахунок власних заощаджень ідейників та спонсорських вкладень.

«Це вже не стільки казка «Про вдову Ганну Шулячку…», скільки ціла панорама українського життя. Не все вийшло, як хотілося, але було декілька знахідок, які зробили фільм кращим. Зараз цей фільм – літопис українського життя і програма на майбутнє: позитивний, веселий, переможний, тобто те, що нам зараз треба», – сказав Сашко Лірник.

І справді, сюжет фільму дещо відрізняється від казки: з’явилося більше головних та другорядних героїв, картина стала багатшою на події, але це не спотворило захоплюючу історію кохання між героями двох світів, а навпаки, основний посил більшості «сашколірниківських» історій про перемогу добра, віри, щирих почуттів, справедливості над злом залишається незмінним, і світлі почуття, які виникають після знайомства з творами відомого казкаря, нікуди не поділися.

Хоч «Чорний козак» вважається народним фільмом, бо створювався виключно на ентузіазмі акторів та знімальної групи, за своїм якісним наповненням він нічим не поступається відомим сучасним картинам, створеним за великі кошти з попередніми кастингами та багатим технічним оснащенням.

Після липневої офіційної прем’єри у Києві фільм вийде у кінопрокат.

Немає коментарів:

Дописати коментар