Интернет реклама УБС

02.09.18

Innovation 2018 в рамках NANO2018

В Україні потрібно створити якісно нове законодавче поле для регулювання інноваційної діяльності, і МОН зараз активно працює над цим питанням. Про це зазначила генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка під час дискусії на Міжнародному форумі Іnnovation-2018, що пройшов у Києві 27 серпня 2018 року.

Вона уточнила, що йдеться про закладення нових підходів у розвитку інновацій, трансферу технологій та підтримки стартапів, а також унормування тих прогалин, що є зараз.

«Наша головна мета – створити такі умови та екосистему, щоб з одного боку винахідник, який бажає комерціалізувати свої розробки, а з іншого – підприємець, що хоче випускати інноваційну продукцію, могли це зробити. Щоб вони могли отримати знання, навички, мали необхідну інфраструктуру, чіткі «правила гри» в правовому полі. Саме на це направлена Стратегія інноваційного розвитку України, що розробляється Міністерством. Наразі ми вже вийшли на фінішну пряму в її підготовці. Цей документ стане основою для подальших якісних змін на рівні законодавства», – зауважила Дар’я Чайка.

Спільно з міжнародними експертами учасники дискусії розглянули проект Стратегії, а також обговорили питання запуску Національного фонду досліджень, перспективи розвитку комічних досліджень тощо.

Загалом форум складався з 2 сесій та Конкурсу стартап-проектів. До заходу долучилися експерти, винахідники, виробники інноваційної продукції, засновники startup- та spin-off компаній, акселератори інноваційних проектів, представники технологічних парків Іспанії, Литви, Хорватії, Болгарії та інших країн.

Під час сесій вони торкнулися таких питань як інноваційний розвиток в Україні та світі, нові українські розробки, залучення представників малого та середнього бізнесу до співпраці з наукою тощо.

У фінал Конкурсу стартапів було відібрано 8 команд, які мали можливість презентувати свої розробки міжнародному журі. Переможцями стали Володимир Стаценко з Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара зі стартапом «ТЕПЛІ СТІНИ – енергоактивна теплоізоляція будівель» та Денис Красніков зі стартапом  «Ausweis.io – розумний доступ до об’єктів». Переможці  отримають TravelGrant від головного організатора заходу (Консорціум EEN-Ukraine) для представлення своїх розробок на InvestForum-2018 (Halle, Germany).

 Нагадуємо, що у вересні стартують тренінги з інноваційної діяльності – пройти їх може кожен охочий.



Ця сесія була націлена на обговорення написання Інноваційної стратегії України та обговорення кращих міжнародних практик з експертами: Ivona Jerković, Croatian Agency for SMEs, Innovations and Investment,

Хорватія та Laima Kaušpadienė,CEO Sunrise Valley Science and Technology Park Литви. 



Голова робочої групи з розробки засадничих документів НФДУ, член Наукового комітету Національної ради з питань розвитку науки і технологій член-кореспондент НАН України Алла Ємець (Alla Yemets) розповіла про основні завдання і функції Національного фонду досліджень України (НФДУ) та які зміни передбачаються в національній наукові сфері, коли НФДУ запрацює повноцінно...Як зазначила пані Алла нині очікуються, що цей фонд буде самостійним гравцев, який розпоряджатиметься значними коштами виділеними на підтримку розвитку науки та створення нових інноваційних технологій, також вона зазначила, що зараз йде обговорення щодо потенційної зміни тарифної сітки щодо збільшення заробітної плати науковців. 


Академік НАН України, президент Української астрономічної асоціації, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України Ярослав Степанович Яцків зробив презентацію усіх кроків, які здійснює Національна академія наук щодо підтримки інновацій. 

Коваленко Леонід



Немає коментарів:

Дописати коментар