Интернет реклама УБС

24.11.18

У Києві пройшов Форум "Україна і світ: діалог через молодь"



19 листопада в Києві відбувся Форум “Україна і світ: діалог через молодь”. Цим заходом розпочався проект “Українська політика та ЗМІ очима молоді”. Під час якого з 19 по 26 листопада понад 50 молодих людей із України та діаспори проходитимуть стажування в органах законодавчої і виконавчої влади та засобах масової інформації.

Вітаючи учасників форуму, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов розповів про те, як виникла ідея проекту, та подякував його ініціатору - народному депутату України, голові міжфракційного депутатського об’єднання “Співпраця: Україна – діаспора” Дмитру Лубінцю.

“Для мене, як для Міністра, дуже важливо, щоб молодь розуміла, як працює державний механізм”, - зауважив урядовець. Він, зокрема, зупинився на проблемах, пов'язаних з імплементацією прийнятих рішень, питаннях взаємодії міністерств та Кабінету Міністрів України, а також Уряду та Верховної Ради.

“Ми відродили систему національно-патріотичного виховання нашої країни, яка нищилась і руйнувалась”, - наголосив Ігор Жданов, зазначивши, що раніше виховання проводилось таким чином, щоб не розуміли, де батьківщина, де Україна.

Міністр звернув увагу і на побудову відносин між країнами, які мають бути цивілізованими, а не братніми. Адже, вже маємо приклад та наслідки “братерства по-російськи”.

Також посадовець акцентував на важливості наступного року, в якому відбуватимуться вибори Президента України та Верховної Ради. “Ми йдемо європейським цивілізованим шляхом: люди самі обиратимуть, без вказівок. А це свідчення того, що Україна є і буде демократичною державою”, - висловив переконання Ігор Жданов.

Окрім цього, урядовець підкреслив, що Міністерство молоді та спорту відкрите та зацікавлено у співпраці. “Запрошуємо ініціативну молодь долучатися до конкурсів проектів у сферах молодіжної політики, національно-патріотичного виховання. Ініціювати програми, які будуть сприяти подальшому розвитку нашої держави”, - зазначив Ігор Жданов.

Із вітальними словами звернулися державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, народний депутат України, народна артистка України Оксана Білозир, президент СКУМО Дмитро Лекарцев.

Під час Форуму відбулися панельні дискусії “Державне управління: діалог через молодь”, “Бізнес: діалог через молодь” та “Громадянське суспільство: діалог через молодь”. Учасники заходу презентували власні ініціативи та напрацювання.

Організаторами заходу виступили Міністерство молоді та спорту України спільно зі Світовим конгресом українських молодіжних організацій, Міністерством інформаційної політики України, Міжфракційним депутатським об’єднанням “Співпраця: Україна – діаспора”, Київською обласною державною адміністрацією.

Учасниками стали представники молоді з 16 регіонів України (Волинська, Вінницька, Житомирська, Донецька, Дніпропетровська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Херсонська області та м. Київ) та українська молодь діаспори, яка проживає у 21 країні світу (Білорусь, Грузія, Ізраїль, Іспанія, Італія, Казахстан, Канада, Латвія, Литва, Ліван, Люксембург, Македонія, Молдова, Німеччина, Польща, Румунія, Російська Федерація, Сербія, Словаччина, Чехія, Франція).

Немає коментарів:

Дописати коментар