Интернет реклама УБС

29.11.18

Ігор Жданов: Мінмолодьспорту й надалі буде сприяти розвиткові національно-патріотичного виховання, яке є формою забезпечення нацбезпеки України

28 листопада в колонній залі КМДА відбулась Всеукраїнська конференція "День Гідності. Вшануй".
Захід організований та проведений Мінмолодьспорту спільно з Департаментом молоді та спорту КМДА, спрямований на гідне вшанування пам’яті героїв боротьби українського народу, популяризацію їхніх подвигів задля консолідації суспільства, формування єдиної національної пам’яті та ідентичності.

Учасників та гостей конференції привітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Під час вітального слова урядовець наголосив, що національно-патріотичне виховання як напрямок державної політики, зокрема політики Мінмолодьспорту, був запроваджений лише три роки тому. Але робота у цій сфері вже добре налагоджена, ведеться тісну співпрацю співпраця зі збройними силами України, прикордонниками, активно залучається молодь, зокрема через ігрові форми військово-патріотичної гри «Джура» та «Джура –прикордонник».

«Такі форми роботи вже стали традиційними. Так, вперше у 2015 році ми розпочали з «Покрови Героїв» на Донеччині, і це був символічний старт аби показати всю необхідність такої роботи», зауважив Ігор Жданов.


«Вдячний, що ви до нас прийшли поділитися своїм досвідом та баченням як проводити заходи національно-патріотичного виховання. Мінмолодьспорту й надалі буде сприяти розвитку цієї сфери. І діяльність російської пропаганди, яка впливає і на закордонні ЗМІ, лиш показує, що ми рухаємося у правильному напрямку».

Про надважливу роль національно-патріотичного виховання для зміцнення обороноздатності країни, забезпечення її цілісності та безпеки під час своїх виступів говорили начальник Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, генерал-майор, Герой України Ігор Гордійчук, народний депутат України Андрій Тетерук, ветеран російсько-української війни Віталій Кузьменко, представники військових навчальних закладів.

На Всеукраїнській конференції "День Гідності. Вшануй" було піднято низку важливих питань у межах розвитку національно-патріотичного виховання в Україні. Зокрема яким має бути гідне вшанування пам'яті загиблих борців за незалежність України та яким повинно бути військово-патріотичне виховання в демократичній державі, зокрема, в країнах НАТО

Йшлося й про вивчення та впровадження міжнародного, всеукраїнського та регіонального досвіду вшанування пам’яті українських героїв. Учасники різних соціальних проектів розповіли про роль громадянського суспільства в процесі патріотичного виховання та поділилися з присутніми досвідом впровадження інноваційних підходів у роботі із різними категоріями і віковими групами дітей та молоді.

А під час останніх двох панельної дискусій «Розвиток українського патріотичного кінематографа» та « Розвиток української патріотичної пісні» обговорювався вплив мистецтва на становлення нового патріотичного суспільства.



Немає коментарів:

Дописати коментар