Интернет реклама УБС

11.12.18

В український прокат виходить еротичний трилер «Пірсинг»



У головних ролях — Міа Васіковська, Крістофер Еббот та Лайя Коста.
   
Наступного тижня в український прокат виходить еротичний трилер «Пірсинг» за скандальним романом Рю Муракамі.

В центрі сюжету історія про Ріда у якого, на перший погляд, є все як і у звичайного молодого хлопця: дружина, маленька дитина і пристойна робота. Але він час від часу бореться з нав’язливим  бажанням детально розпланувати і вчинити холоднокровне вбивство проститутки. Джекі ж працює в клубі садо-мазо, їй подобається завдавати собі й іншим фізичного болю, у неї часто і різко міняється настрій, і вона схильна до суїциду. Одного разу вони зустрічаються і стають коханцями...

Книги японського письменника і кінорежисер Рю Муракамі — це жорстка, екстремальна проза, гротеск, щедре використання сленгу, несподівані сюжетні ходи, скандальні теми, темні сторони життя і герої-маргінали.

Роман Муракамі був опублікований в Японії у 1994 році, а в США — в 2008 році. У сценарії режисер Ніколас Песке багато в чому зберіг зміст книги:

«Власне, я читав “Пірсинг” якраз тоді, коли знімав свій фільм “Очі моєї матері”. Я, до речі, фанат фільму Такасі Мііке “Кінопроба”, знятого за книгою Муракамі. Я скупив усі книжки письменника і просто пожирав їх. Мені здалося, що “Пірсинг” може стати ідеальним проектом. Приголомшлива книга, із захоплюючою грою в кота-мишки. Я відчував, що вона дозволить мені розвинути багато речей в плані стилю і жанру, розпочатих в моїй першій картині, а також освоїти нове для мене, як режисера, але властиве усім роботам Муракамі, —  іронічність.

У фільмі я тільки імена героїв змінив. Плюс деякі деталі з передісторії прибрав, але на них натякнув. Структурних змін не вносив, більшість діалогів залишив. Одна з головних причин, чому я за цей роман взявся, в тому, що його прочитати — все одно, що фільм подивитися. Я гортав сторінки, а в моїй голові вже крутилося кіно».

Про актора на роль Ріда, головного героя, Песке довго не розмірковував, адже Песке і Еббот познайомилися у 2015 році на фільмі «Джеймс Уайт». Еббот грав головну роль, Песке працював на монтажі картини.

Еббот: «З першого кадру “Очей моєї матері” я зрозумів, що Нік по-справжньому талановитий. Було очевидно, що саме є для нього джерелом натхнення, але і те, що у нього є свій власний стиль, а це — ознака справжнього художника. Ми всі знаходимося під різного роду впливом, і якщо ви можете його використовувати, але при цьому маєте власний голос — честь вам і хвала».

Деякі книги Муракамі Еббот прочитав раніше, ніж Песке запропонував йому сценарій.

Еббот: «Світ Рю Муракамі приголомшливий. Він, на перший погляд, реалістичний, але деякі речі загострені і перетворюють його на змінену реальність. Мені здається, в сценарії Нік дуже добре переповів історію власним голосом. Він узяв скелет книги і зробив його власним».

З актрисою на роль Джекі, дівчини за викликом, якій судилося стати мішенню смертельних фантазій Ріда, вийшла зовсім інша історія. Спочатку Песке вів переговори з Мією Васіковською щодо ролі Мони — дружини Ріда, яку в результаті зіграла Лайя Коста.

Васіковська: «Я почула, що у них за півтора тижні до початку зйомок щось сталось з головною актрисою. Вони запропонували мені. Я погодилася. Ось така акторська чудасія».

Васіковська відома завдяки головній ролі в «Алісі в країні чудес» Тіма Бертона та в хорор-трилерах. І майже завжди вона — позитивна героїня, тож «Пірсинг» дав їй можливість «змінити карму».

Васіковська: «Я завжди заздрила акторам, які грали монстрів. Я зіграла стільки розсудливих героїнь у світі божевільних, що дуже зраділа шансу зіграти трохи схиблену. Перше враження від сценарію? Якщо чесно — жах. Така важка історія, і героїня лякає — непередбачувана. Але я подумала: це ж цікаво. Сценарій на мене дуже сильно подіяв, і я вирішила, що потрібно грати, не роздумуючи, інстинктивно і підлаштовуючись під Кріса. Мені здається, якби у мене було більше часу для обмірковування ролі, у мене б напевно поїхав дах».

Немає коментарів:

Дописати коментар