Интернет реклама УБС

11.12.18

«У цьому полі, синьому…». Виставка Анатолія Криволапа / “On this field, blue…”. Paintings by Anatoliy Kryvolap

Музей історії міста Києва,  Ощадбанк спільно з художником Анатолієм Криволапом представляють виставку

«У цьому полі, синьому…»

13-19.12.2018

13 грудня в Музеї історії Києва за підтримки Ощадбанку відкривається виставка «У цьому полі, синьому..» одного з найвідоміших художників України Анатолія Криволапа. Експозиція в Музеї історії Києва, для назви якої обраний рядок з поезії Василя Стуса, репрезентує нові та вже відомі полотна художника, що разом розкривають багатогранність самобутнього і одночасно глибоко укоріненого в українських традиціях образного світу митця. У живописі Анатолія Криволапа українська природа постає як  багатозначний естетичний космос, сповнений життєвої сили, драматичної напруги та невичерпної енергії.

Ключовим символом виставки є кінь – прадавній символ свободи, швидкості та циклічності поступу самої природи… Коні на картинах Анатолія Криволапа – частина природи, втілення її краси, динаміки, руху і внутрішньої гармонії. На полотнах митця вони супроводжують схід та захід сонця, перетворюючись на виразну метафору часу, його руху та плинності.

Цей проект – черговий крок співпраці Ощадбанку з видатними митцями України. «Підтримка сучасного українського мистецтва є одним з пріоритетів нашої корпоративної соціальної відповідальності. І ми намагаємося органічно поєднувати її із бізнес-пріоритетами банку. Анатолій Криволап – жива легенда українського мистецтва. Тому, ми раді можливості вперше долучитися до організації виставки, яка є непересічною подією для всіх поціновувачів його творчості», – зазначає з цього приводу голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Виставка «У цьому полі, синьому..» задумана як «поетичний проект», в якому гармонійно поєднуються картини Анатолія Криволапа, вірші українських поетів та відео-сюжети із зображенням української природи. Разом вони утворюють багатовимірне образно-естетичне поле, в якому улюблений «синій колір» художника розкриває свій глибокий символічний зміст.

Немає коментарів:

Дописати коментар