Интернет реклама УБС

03.03.19

«Від ліхтаря»

Ігор Коновалов:
Виставка живопису 28.02 - 17.03.2019
Існує думка, що походження виразу «від ліхтаря до ліхтаря» належить ліхтарникам з глибин віків, які відзначали відстань вулиць. У шахтах теж використовували цю фразу, вимірюючи відстані в забої. Останнім часом обривчаста фраза «від ліхтаря», те ж саме, що «зі стелі» придбала метафізичний характер тобто відстань кануло в нескінченність, що, по суті, означає безглуздість справи.
По суті ліхтар джерело світла, де фокусується видимість предметів, але якщо взяти маленький кишеньковий ліхтарик, то можна розглядати особисто те, що хочеш. Виставкова експозиція пропонує кожному зробити власний світло-естетичний шлях без загального освітлення.
Крім експозиційного акценту, де буде можливість кожному відвідувачеві висвітлювати естетичний простір кишеньковим ліхтариком, я б хотів знайти баланс внутрішнього змісту. Виставка «Від ліхтаря» має наслідок з далеких часів нашої дружби і співпраці з Анатолієм Варваровим в нашому улюбленому містифікованому місті Києві. Якби якийсь попередній крок з тисячі ситуацій за 35 років нашої дружби був-би інший, то можливо не склався б випадок в нескінченному дзенському замиканні. Весь час є відчуття, що все в місті відбувається «випадково» по булгаковському, до речі і виставка буде проходити поруч з будиночком-музеєм Булгакова - випадково? Якщо розглядати тріаду індуїстського пантеону (Брахму-Творця, Вішну-Хранителя і Шиву-Руйнівника), то талановитих творців художників у нас багато (Брахма), але і руйнівників вистачає (Шива), а ось музеї для збереження, не рахуючи приватних колекцій (Вішну ) не виникне, тобто Вішну пішов погуляти. Оскільки немає державної зацікавленості збереження культурних цінностей, то все виходить - від ліхтаря, звідси і конфлікти в культурному просторі.
Приходьте висвітлити культурний простір)
Асоціація артгалерей України. Центр сучасного мистецтва "Совіарт"
вул. Андріївський узвіз, 22-А, Київ.





Немає коментарів:

Дописати коментар