Интернет реклама УБС

04.03.19

ОСНОВИ ПРАВ ТА ОБОВ'ЯЗКІВ БРАТІВ І СЕСТЕР ОДИН ДО ОДНОГО

1) І першаий з цих обов'язків - це щоб брати і сестри любили один одного.

І тут обов'язково повинна бути щирість.
І також ти не повинен обманювати в цьому нікого, тому що якщо ти любиш брата і сестру, то він, вона думає, що все це заради їх самих, а не через щось інше. Тому що, якщо ти любиш брата, сестру заради чогось іншого, то ти обманюєш його, її. І звідси випливає, що у братів і сестер повинна бути любов і дружба. І якщо це любов була щирою, то вона обов'язково залишить слід у душі людини, і вона буде виконувати ці обов'язки і права, які на неї накладено, і всі побачать найбільші плоди цієї дружби і любові.

2) Другий з цих обов'язків - це те, що брат, сестра братові, сестрі своїй допомагає собою і майном.

Адже бог всіх людей зробив різними. Один бідний, другий - багатий. Багатий допомагає бідному в чомусь, бідний допомагає багатому в чомусь. Той, у кого влада, допомагає тому, у кого її немає або навпаки.
І якщо це так, що творіння різні, це означає, що є ті, хто в чомусь потребує. І значить, необхідно комусь допомогти майном або чимось іншим, в чому той потребує.

І з обов'язків в братстві слідує, що брат, сестра віддає перевагу своєму братові, сестрі, і цей вид поклоніння бажаний. Брати, сестри віддають перевагу перед собою, хоча вони самі потребують. А ті, хто вберігся від власної скупості, досягли успіху.

Але ми тут будемо говорити те що менше переваги іншим перед собою.

І з обов'язків слід, що брат дивиться на стан своїх братів, сестер а не чекає поки вони підійдуть і попросять у нього допомоги. Особливо тих братів, сестер, у яких з тобою братство конкретне, тобто ви дружите, і ти їх любиш.

 Без сумніву, це положення з великих, коли ти сам шукаєш, чим допомогти твоїм братам і сестрам.

У цього положення є міра. Отже, якщо у тебе є перевага перед твоїм братом, сестрою в майні, то дай братові твоєму, сестрі твоїй, якщо він, вона потребує щось. Адже давати допомогу першим, не чекаючи, коли тебе запитають потребують - це найбільша з справ. Якщо ти дізнався, що брат, сестра в нужді, страждає, немає у нього, у неї допомоги і він, вона в незавидному положення, а бог дав тобі свою милість, і може бути, Він перевіряє тебе цим, дай йому, їй, не чекаючи поки брат, сестра у тебе запитає. Адже це з твоїх обов'язків до брата, сестри. Вони дають милість іншим в тому, чого потребують - в допомозі матеріальній або ще якійсь, іншій. Тим більше, якщо вони люблять один одного, або вони дружать один з одним, або вони живуть в одному місті, тобто вони близькі один до одного, то тут, немає сумніву, має бути ще сильніше прагнення допомоги.

Брат для брата як єдина будова, де одна цеглинка підкріплює іншу. І з усього цього розуміється то, що допомога братові своєму собою або своїм часом або деяким своїм майном необхідна.

Також якщо ти витрачаєш деяке майно для брата, сестри, бог прибирає скупість, жадібність з серця твого. А ті, хто вберігся від власної скупості, досягли успіху.

І де тоді взагалі істинність братства, якщо там немає допомоги ?! Хто допомагає брату своєму, сестрі своїй, Бог допомагатиме йому. І якщо ти допомагаєш усім перерахованим своїм братам, сестрам, то ти виконуєш один з обов'язків до них. Тим більше, якщо ти все це робиш до того, як брат, сестра до тебе звернулися, то тоді ти робиш велику з справ, тому що це з благородних вчинків.

І як наводиться від праведних предків то, що вони шукали потреби своїх братів, щоб допомогти їм.

Одного разу один чоловік сказав родині своєї, щоб вони зробили найулюбленіше його блюдо, і коли зробили вони, він взяв його і відніс братові, якого Бог випробував тим, що забрав у нього слух, зір і мову, і годував його цією їжею шматочок за шматочком . Після цього люди запитали у нього навіщо ти нагодував людини, якої не знаєш, і відповів він їм: «Але ж Бог його знає, якщо я не знаю».

Дуже багато історій наводилося від праведних предків про те, що вони першими шукали проблеми братів, для того, щоб їм допомогти. І деякі з них постійно провідували сім'ї братів своїх, які померли близько сорока років, допомагаючи їм, поки самі не вмирали. І діти з цих сімей говорили: «У нас було таке відчуття, ніби ми зовсім не втратили своїх батьків".

Також тут необхідно згадати те, що деякі брати, сестри, допомагаючи братам, сестрам своїм чимось з майна або ще чимось, відчувають якісь переваги перед братом, сестрою своїми за свою допомогу. Це одна з великих помилок. Тому що істинність братства полягає в тому, що ти все робиш тільки заради Бога. Так як того брата, якому ти допомагаєш, Бог зробив причиною блага, за допомогою чого ти наближаєшся до Бога.

І через це той брат, який допомагає іншому, отримає винагороду від Бога.

3) Третій обов'язок братства - це охорона честі брата, сестри.

І не буде істинності братства, якщо ти не охороняєш честь братів, сестер своїх.
Потрібно захищати честь всіх братів, сестер, які далеко від тебе і немає ніякого зв'язку з ними у тебе. А як же про тих, у яких братство конкретне, які з одного міста або дружать один з одним ?!

Брати і сестри повинні допомагати один одному в благочесті і богобоязливості. Значить охорона честі братів і сестер обов'язкова. І тут є деякі положення. І перше з них - це те, що ти мовчиш про недоліки братів і сестер. Адже братство, тим більше, якщо ви дружите, спонукає мовчати і охороняти недоліки брата і сестри в тому, що ти бачив або чув.

Не буде братства, якщо не будуть охоронятися ці права, а буде тільки ворожнеча і ненависть. І немає різниці в тому, що ти говориш про недоліки його людям при ньому або за його спиною, тому що охорона честі брата і сестри це з обов'язків братства, але коли говориш за спиною, це ще гірше.

І так само з цих обов'язків: те, що ти не допитувався брата або сестру запитаннями. Наприклад, щось ти побачив, що тебе не стосується, і ти почав його, її розпитувати настирливими питаннями де, коли, чому. Якщо він або вона захоче, то обов'язково тобі скаже, а якщо ні, то так треба. З прекрасних якостей людини - це те, що вона залишає те, що її не стосується ». Хіба брат твій або сестра твоя все повинні повідомляти тобі? Хіба у них не може бути секретів?

І так само з цих обов'язків - це те, що ти стережеж його, її секрети, його, її думки, якими він або вона поділився з тобою. Наприклад, ти запитав у нього, у неї  за якусь людину, з якою ти хочеш працювати, він же сказав тобі свою думку про нього. Тобі потрібно мовчати про цю думку, навіть якщо він або вона була не праві в ньому. Це основа того, що ти зберігаєш секрети свого брата і своєї сестри.

Адже, якщо ти будеш розповідати думки братів і сестер своїх, хтось може не зрозуміти до чого це взагалі говорилося і навіщо, і що там було, що він мав на увазі, і від цього може бути ворожнеча. Тому що нерозуміння призводять до здогадів, здогадки до підозр і до ворожнечі залишається один крок. А брат твій і сестра навіть і не думає, що ти направо і наліво говориш про його і її секрети. Адже це вже не братство.

І так само сюди входить те, що ти не розповсюджуєш, що побачив в родині свого брата і сестри. Наприклад, прийшовши в гості, побачив ти або почув щось, а потім розповсюджуєш серед всіх. Цим самим ти не виконуєш обов'язки братства, а навпаки. Ті, які хочуть, щоб серед людей поширювалося нечестя, для них потрібно болісне покарання.

Не дізнавайтесь один за одного, не стежите, один за одним, не рвіть відносини один з одним, не відвертайтеся один від одного, а будьте братами. «Не дізнавайтесь» і «не стежте» - начебто як однакове, але тут невелика різниця. А перше - те, що ти довідуєшся, питаючи у кого-то, а друге - ти стежиш сам. І перше, і друге заборонено.

4) Обов'язок 4-й. Те, що ти не думаєш, про свого брата і сестру погано, і відсторонюєшся від цього.

Адже погані думки про брата і сестру суперечать обов'язкам братства. Тому що обов'язок брата, сестри до братів і сестер - думати про брата і сестру добре. А головне в людині це правдивість, добро, благо і все хороше. І якщо там конкретне братство, то там виходять два права, а це загальне і виняткове, і з виняткового права то, що ти відсторонюється від поганих думок про свого брата і сестру.

Що стосується осуджуваних припущень, то це те, що ти думаєш про брата, сестру погано і підозрюєш його в чомусь, зробивши висновок зі своїх припущень. Бійтеся підозр, (припущень) тому що припущення це сама помилкова розповідь.

Адже в справах відкрити двері підозр або поганих думок ще легше. Але хто з братів і сестер підійшов до іншого і розповів, що йому дало зробити так-то або так? Адже кілька слів могли б вирішити всі проблеми, які відбуваються.

І як говорилося раніше те, що в твої обов'язки до братів входить те, що ти думаєш про них добре. Або, принаймні, ти повинен запитати, а інший розповісти, що там малося на увазі, якщо у тебе починаються якісь не хороші думки, щоб закрити двері поганому.

5) П'ятий обов'язок - це те, що ти відсторонюється від суперечок зі своїми братами і сестрами.

Оскільки суперечка псує відносини між братами і сестрами і призводить до ненависті і ворожнечі. А суперечка, це коли двоє людей сперечаються між собою, щоб відстояти свою точку зору, і не важливо, правильна вона чи ні.
Якщо ти бачиш, що дійсно твій брат правий або у нього сильніші доводи, або ти щось упустив в цьому питанні, то тобі потрібно зупинитися або прийняти його точку зору, або повернутися до джерел і перевірити, але ніяк не заходити в суперечку і будь-яким шляхом доводити свою думку.

Обов'язок братства - залишити суперечку, щоб вона далеко не зайшла, і не порвалося їх братство. Адже залишити помилку і взятися за правильне - не порок, ось залишитися на помилці - це порок.

Так само одна з ситуацій спору, коли людина не може зупинити свою мову,
Також суперечка псує добру вдачу людини, а люди повинні покращувати свій характер, норов, свою природу.

6) Шостий обов'язок братів - це говорити їм кращі слова

Не будь же скупий в промовах для брата свого.
І є деякі з братів, які говорять про братську любов, але вони не правдиві в цьому, або не розуміють сенсу цього. Тому що, якщо ти говориш братові, що ти його любиш як брата, значить в твоєму серці до цього брата любов тільки заради брата. І звідти виходить то, що ти стережеш до нього все його права, які він має на тебе. І яка там взагалі ціна любові, якщо ти не охороняєш права до того брата, якого любиш.


Друге: ти показуєш своєю поведінкою свою любов до брата, тому що якщо ти робиш якійсь людині добро, то залишаєшся в душі іншої людини хорошим. Але ж щось гарне може бути як словом, так і ділом. І нехай, якщо когось хвалять, не спокушається, а нехай дякує Богові за те, що йому в цьому вже житті дав милість в тому, що його хвалять. Так само, якщо тобі якийсь із братів зробив добро, то подякуй йому. Адже той, хто не дякує людям, той не дякує Богові Хто зробив тобі хороше, так зроби таке ж, але якщо немає можливості зробити таке ж, то подякуй за свого брата.

7) Сьомий обов'язок - це те, що ти не заздриш своєму братові або сестрі в тому, що їм дав Бог.

Оскільки це не сумісно з істинним братством. Кому-то Бог дав від своєї милості те, що тобі не дав по своїй мудрості. Тобі не можна заздрити йому і думати, наприклад, як Бог міг дати йому, хоча він не гідний цього і т.д. і т.п. і все це відбувається через заздрість. Але ж людині потрібно очищати своє серце від заздрості, адже насправді, ти повинен радіти тому, що Бог дав щось твоєму братові або сестрі.

Ви повинні побажати брату те, що бажаєш собі. Якщо ти хочеш, щоб у тебе було майно, то бажай, щоб у твого брата теж було майно. Якщо ти хочеш, щоб у тебе був досвід, то бажай того ж і своєму братові і т.д. і т.п.

І необхідно людямл лікувати свою заздрість тим, що ти радієш милостям, які дав їм Бог.

Не можна ні одному з братів заздрити чорною заздрістю і бути від цього незадоволеним. Насправді, тобі потрібно радіти цьому.

Бійтеся заздрості, тому що заздрість пожирає благо, так само як вогонь поїдає дрова. І заздрість в таких проявах заборонена.
Підготував Віктор Орел

Немає коментарів:

Дописати коментар