Интернет реклама УБС

17.07.19

«Людина-Павук: Далеко від дому»

«It's easy to fool people when they're already fooling themselves ...»
(Легко обманювати тих, чиє життя суцільний самообман)

"Повернення додому"

Екранізація коміксу від «Marvel» «Людина-Павук» здійснювалася неодноразово (Трилогія режисера Сема Реймі 2002-2007, дилогія Марка Уебба 2012-2014 і навіть мультфільм «Людина-павук: Через всесвіти»)
У нашому випадку екранізація цієї історії почалася три роки тому, коли супер-герой «Людина-павук» у виконанні британського актора Тома Холланда став частиною «Кінематографічної Всесвіту Марвел» (далі «adidas»).
Сказати, що глядачі дуже чекали цього персонажа в "КВМ" ще з часів фільму «Месники» 2012 року - не сказати нічого. І коли відбулося його перша поява у фільмі "Перший Месник: Протистояння" (оригінальна назва: "Капітан Америка: Громадянська війна»), то це відразу створило ефект бомби, що розірвалася. Глядачі миттєво полюбили як оновлений образ «Людини-Павука», так і актора, який його зіграв і з нетерпінням чекали продовження. Наступний вихід сольної картини "Людина-Павук: Повернення додому», остаточно розкрив всі деталі і представив персонажа у всій красі.
Фільм «Людина-павук: Повернення додому» став чудовою сумішшю жанрів сімейного кіно і фантастичного блокбастера. Головний герой показаний дуже добрим, сміливим і тямущим школярем-підлітком, який, знайшовши нові здібності, дуже старається допомагати людям, розділяючи при цьому своє повсякденне життя і альтер-его свого супер-героя. Це зробило персонаж набагато ближче і зрозуміліше для глядача (як це було в коміксах), адже хоча його історія і відбувалася у величезній «Всесвіту», вона залишалася досить локальної.
Пітер Паркер - «Людина-Павук» став не просто частиною «adidas», його історія дуже тісно пов'язана з історією іншого легендарного персонажа цієї «Всесвіту» - «Залізної Людини» (Роберт Дауні-Молодший). Протягом усіх фільмів за участю «Людини-павука», «Залізна людина» Тоні Старк стає для Пітера наставником і, по суті, замінює Пітеру батька. Між персонажами виникає дуже міцна дружба і зворушлива сюжетна лінія.

"Далеко від дому"

Все сказане вище важливо тому, що новий фільм «Людина-павук: Далеко від дому» є як логічним продовженням першої частини «Повернення додому», так і фільму «Месники: Завершення». Картина стартує через півроку після подій «Завершення» і дає нам відчути не тільки наслідки попередніх фільмів, а й великі емоційні переживання самого Пітера Паркера в зв'язку з цим. Його близького друга і наставника Тоні Старка - «Залізну Людину» більше немає і допомоги чекати нізвідки, проте творці «Далеко від дому» взяли дуже креативне і сміливе рішення: вивести на передній план тих персонажів, фундаментальне розвиток і зміни в житті яких дуже приємно дивують з часів першої частини.
Наприклад, персонаж Хеппі Хоган (якого грає американський актор Джон Фавро, який також є режисером «Залізної Людини» 1 і 2) з буркотливого вихователя, яким його показали в «Поверненні додому», стає близьким другом Пітеру в цьому фільмі. І такі зміни простежуються у багатьох персонажів. Персонажі не статичні, характери їх змінюються і розвиваються, що призводить до дуже цікавих рішень в сучасному високобюджетному кіно, додаючи родзинку в сюжет.
І хоча в цілому продовження незначно відрізняється від попередньої картини по загальній стилістиці, атмосфері і духу, воно значно перевершує оригінальний фільм завдяки відмінній режисурі і постановці Джона Воттса, а також ретельній роботі над сценарієм, за який відповідають Кріс МакКена і Ерік Соммерс зберігаючи основну ідею і посил.
Все стало серйозніше, драматичніше і дорослішими, не розгубивши при цьому всі особливості попередньої частини. З родинного блокбастера фільм став швидше сумішшю підліткового, комедійного фільму з елементами драми і розмахом блокбастера, а в своїй основі він став ближче до таких шедеврів, як «Клуб Сніданок», «Вихідний День Ферріса Бьюллера» або «Товариство мертвих поетів».
Що стосується графіки, спецефектів, екшн-складової і загальної ідеї фільму, то все це виконано на неймовірному рівні. Ідеальним прикладом тут є один з найкрасивіших фільмів «adidas» - «Доктор Стрейндж». У ньому також візуальна та графічна складова на висоті, але головне, що все це безпосередньо пов'язано з сюжетом та ідеєю фільму. Так ось, «Людина-Павук: Далеко від дому» виконаний приблизно в тому ж ключі, але перевершує «Доктора Стрейндж» за рівнем опрацювання спецефектів в кілька разів і також прекрасно доповнює основну ідею фільму.
Персонаж на ім'я «Містерія» (якого блискуче зіграв американський актор Джейк Джилленхол) надає фільму ще більшої глибини і немов «Морфей» з культової «Матриці», також несе в собі одну з головних ідей фільму - що таке реальність? І ми гарантуємо, що сцени які розкривають даного героя, зможуть здивувати навіть найвибагливішого глядача. Це потрібно бачити самому.

 Джейкоб Баталон, Зенден, Маріса Томей, Мартін Старр, Джей Бі Смув, Кобі Смолдерс, Семюел Л. Джексон та інші задіяні актори також прекрасно впоралися зі своїми ролями. А найголовніше те, що між усіма ними відчувається хімія.
Що стосується музики, то за оригінальний саундтрек до фільму відповідає Майкл Джаккино ( «Доктор Стрейндж», «Людина-Павук:« Повернення додому) і вона чудово доповнює фільм!
Продюсерами фільму виступили, глава «Marvel Studios» Кевін Файг і Емі Паскаль.

підсумок:

Ситуація з продовженням «Людини-павука» багато в чому схожа з серією «Людина-мураха» або «Вартові Галактики», де на чолі стояла та сама команда, що відповідає за оригінальний фільм. І це чудово! Так як це дає глядачеві цілісність твору, а творцям створити історію і завершити її так, як вони її бачать. Але найголовніше те, що фільм вийшов таким же прекрасним, як і перша частина і перевершить всі ваші очікування!
Рекомендуємо сміливо йти в кіно всією родиною, так як це, ймовірно, найкращий блокбастер цього літа! Фільм настільки хороший, що хотілося б написати про нього набагато більше, але зробити цього без спойлерів вже буде неможливо.
Від себе даємо раду: дивіться фільм дуже уважно, так як він сповнений як дуже зворушливих і красивих моментів, так і всіляких пасхалок. І не забудьте про кілька сцен під час і після титрів. НЕ поспішайте залишати зал! :-)

Об'єктивна оцінка: 9 з 10. Чудовий фільм для компанії друзів і один з кращих блокбастерів літа.

Оцінка шанувальника фільмів «adidas» - 10 з 10.

Дубляж українською мовою виконаний чудово! Студія «LeDoyen» відмінно впоралася зі своєю роботою!

Хочемо висловити величезну подяку за проведення чудового вечора, а також запрошення на прем'єрний показ фільму «Планеті Кіно» і «B & H»!

Окрема подяка: Вікторії Мурованій і персоналу «Планети Кіно».


Григорій Паксюткін
Юліана Паксюткіна

Немає коментарів:

Дописати коментар