Интернет реклама УБС

29.09.19

Про Німеччину

Соціальна система і медицина

Німцям вдалося побудувати в своїй державі соціальну систему, яка покриває базові потреби людини, підтримуючи її в непростих життєвих ситуаціях і забезпечуючи їй повне медичне обслуговування аж до дорогущих операцій. Відсутність страху про те, що завтра можеш залишитися на вулиці без засобів до існування або захворіти і не буде грошей на лікування, розслабляє і дає свободу шукати свій шлях і робити що хочеш, оптимально підбираючи для себе баланс між роботою і життям. Звідси така кількість щасливих, розслаблених і усміхнених людей на вулицях німецьких міст і загальна доброзичлива атмосфера в країні.

Відсутність необхідності жити і збирати для дітей

Цей пункт випливає з першого пункту. Завдяки соціальній системі та безоплатного і якісної освіти, живучи в Німеччині немає необхідності витрачати життєві ресурси на накопичення капіталу для дітей. Діти в Німеччині в будь-якому разі не будуть бідувати і матимуть всі можливості, щоб зайняти місце в соціальній ієрархії відповідно до своїх талантів і здібностей. Коли я дивлюся, як живуть мої сімейні друзі в Україні, я не можу назвати це життям. У той час, як мої сімейні друзі і знайомі в Німеччині живуть спокійно - відпочивають, подорожують з дітьми і не витрачають життя на створення накопичень, люди в Україні трудяться, щоб накопичити грошей дитині на освіту, на житло і на все необхідне в тих умовах, коли на державу розраховувати не можна. У підсумку замість того, щоб насолоджуватися життям,  українці витрачають молодість на важких роботах, щоб забезпечити майбутнє дітей.

 Стабільність економіки і можливість довгострокового планування на десятки років вперед

Завдяки здатності німців максимально ефективно реагувати на проблеми і виклики сучасності і потужної економіки тут є впевненість в завтрашньому дні у всіх. Люди беруть кредити на житло на двадцять років під пару відсотків річних, звичайні працівники з заводу купують будинки, машини в кредит і роблять багато інших речей, які потребують впевненості в завтрашньому дні. У Німеччині ця впевненість є і завдяки їй загальна атмосфера в країні досить розслаблена і безтурботна. Німецьке держава функціонує як німецькі машини, чітко, прогнозовано і без збоїв і йому віриш. Навіть якщо в майбутньому планету чекає апокаліпсис і люди виживуть лише в окремих анклавах цивілізації, німецький анклав буде самим доглянутим, найбільш комфортним і найкраще організованим.

Повага до людини в усіх сферах соціуму

У взаєминах людей в Німеччині панує повага до Людини і це повага відрізняє життя тут від життя в тих країнах, де повага до людини відсутня, як така. Незалежно від свого соціального статусу, достатку і інших чинників, тебе люди за замовчуванням сприймають з повагою, а далі ставлення людей до тебе базується на твоїх особистих якостях. Ця повага проявляється всюди - на дорогах, в магазинах, в транспорті, в спілкуванні з чиновниками і працівниками державної машини. До цієї поваги швидко звикаєш і дуже гостро відчуваєш його відсутність, коли потрапляєш в менш розвинені країни. Цю повага до людини я б винесла в головний фактор успішності будь-якої країни. Коли люди починають поважати один одного, життя і атмосфера за вікном дуже швидко змінюються в кращу сторону.

Відсутність глибокого соціального розшарування і соціальної напруги

Завдяки соціальній системі німецької держави тут немає бідності, а відповідно і соціальної напруги. У людини перебуває в Німеччині легально немає причин, щоб йти на кримінал або збирати в собі ненависть до заможних людей. Можливість заробляти тут є у кожного і обмежена ця можливість лише здібностями і талантами самого індивіда і його освітою.

 Тотальна доглянутість і безпека країни

Німеччина доглянута до останнього квадратного метра. Тут немає жодного недоглянутого куточка. Я  ніде не бачила якоїсь помітної розрухи або бардаку, як і не відчувала якусь небезпеку. Так тут є райони соціальщиків, райони компактного поселення мігрантів, де трохи більше сміття і є відчуття безнадії, але виглядають ці райони краще, ніж велика частина території  пострадянського простору. 

Глибокий історичний і культурний пласт

Німеччина - країна з багатою історією і поважним ставленням до збереження історичної спадщини. Історичний пласт в Німеччині настільки багатий і різноманітний, що його можна вивчати все життя і кожен знайде собі сферу по інтересам - тут представлена ​​вся історія Європи від Римської імперії до Третього рейху і Холодної війни, а концентрація різного роду пам'яток на квадратний метр робить Німеччину дуже цікавою країною для подорожей і поїздок. Окремо потрібно відзначити, що Німеччина дуже різна і кожна з федеральних земель - по суті маленька держава зі своїми законами, своєю архітектурою, історією, атмосферою і особливостями. Це робить і без того насичену пам'ятками країну ще більш цікавою та різноманітною як для мандрівника, так і для місцевого жителя.

Німеччина - один з світових лідерів

Німеччина входить до вісімки найвпливовіших країн світу. Тут створюється світові тренди і живучи в Німеччині ти відчуваєш, що знаходишся в серці цивілізації, де визначається світ завтрашнього дня і народжується культура дня сьогоднішнього. Плюс цей досить суб'єктивний. 

Це були плюси, які, на мою думку є найбільш вагомими і гідними згадки. 

Перетятко Олена

Немає коментарів:

Дописати коментар