Интернет реклама УБС

29.09.19

Міжнародна конференція "Уроки з досвіду країн ЄС для України: економічний розвиток, антикорупційна реформа та довіра до судів"

У межах конференції, яка відбулась 26 вересня, презентовані міжнародні дослідження. Обговорили ефективність боротьби з корупцією у Румунії, як використання нідерландського досвіду допоможе подолати кругову поруку і протекціонізм в українській системі правосуддя, а також як перетворити малий та середній бізнес в Україні на глобальних чемпіонів на основі досвіду Mittelstand у Німеччині. 

 Серед спікерів: Артем Ситник - директор НАБУ; Гліб Вишлінський - виконавчий директор ЦЕС; Victor Alistar - виконавчий директор Transparency International Romania; Олександр Лємєнов - засновник StateWatch; Роман Куйбіда - заступник голови правління Центру політико-правових реформ

Українські ФОПи мають перерости в малий та середній бізнес. Так ми зможемо повторити досвід німецьких підприємств, що забезпечують своїй державі найвищі економічні показники, а також сприяють зменшенню безробіття.

 «В Україні більше мільйона ФОПів - маємо зробити так, щоб вони переросли в малий та середній бізнес.
В цьому нам може допомогти німецький досвід Mittelstand. Завдяки роботі їхніх підприємств, країна має найбільші економічні показники в ЄС.
Одними з принципів Mittelstand є новаційна технічна освіта для працівників та відповідна якість виробництва», - Dmytro Yablonovskyy
Матеріали дослідження: https://ces.org.ua/ukrainian-sme/

 «Мені дуже імпонують запропоновані рішення, вони стосуються інновацій, питань фінансування, співпраці бізнес-асоціацій.
Малі та середні підприємства в Україні досить різні, тому якогось єдиного підходу не може бути. Проте, держава може впливати на них через якісь точкові речі. Для цього нам потрібно більше діалогів, можливо, більше асоціацій.
Дані рішення співпадають зі стратегією, яка прийнята Кабміном і ми продовжуємо працювати в її рамках», - Dmitriy Romanovich, заступник міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства про дослідження Центру економічної стратегії.
Згадані рекомендації дослідження: https://ces.org.ua/ukrainian-sme/

 «Вища рада правосуддя, згідно законопроекту, має бути драйвером реформ. Але зрозуміло, що теперішня рада не стане провідником тих реформ, які вона до цього часу гальмувала», - Roman Kuybida, про питання судової реформи.

 «Вимоги суспільства не потрібно сприймати як тиск на посадовців.
Працівникам державних органів слід робити так, щоб їхні дії відповідали вимогами громадян, але з іншого боку в цих діях мають бути збережені норми законів», - Артем Ситник, голова НАБУ
Всі матеріали заходу можна знайти за посиланням: https://ces.org.ua/europeanization-beyond-process-ukraine/






Немає коментарів:

Дописати коментар