Интернет реклама УБС

26.03.20

Фармацевтична промисловість Індії і ріст її інвестицій в економіку України

Розвиток фармацевтичної промисловості Індії-це один з найважливіших стратегічних напрямків розвитку цієї країни. Якщо подивитися на ступінь розвитку даної промисловості цієї країни, то можна наочно переконається в цьому. Дохід від імпорту індійської фармацевтичної промисловості становить приблизно 15 мільярдів доларів в рік. Величезну частину цього імпорту займають дженерики. Індійські виробники розуміючи саму суть фармацевтичного ринку, його зайнятість відомими світовими брендами, роблять все можливе, щоб продукція, яка випускається ними була на рівні, а часто була краще за якістю, ніж випускається іншими фармвиробниками. На ринку Індії присутні більше 250 сертифікованих компаній. Серед всіх виробників найбільш великі і відомі це фармацевтичні компанії: Cipla, Ajanta Pharma, Cosmas Pharmacls.

Крім сучасного обладнання застосовуваного при виробництві фармацевтичних препаратів, в цих компаніях великий упор робиться на застосуванні органічних продуктів, вирощених в спеціальних місцях за певними технологіями і сертифікованих за стандартами ECOCERT. Більше 20000 лабораторій по всій Індії працюють над тим, що б виводити аналоги оригінальних препаратів. Саме застосування природних похідних активних речовин, а не хімічно синтезованих аналогів, роблять препарати даних компаній значно більш високоефективними і як наслідок дуже популярними в усьому світі. Особливу роль у виробництві фармпрепаратів дані компанії відводять виробництва дженериків.

Дженерики-це копії препаратів, які по суті є фармакологічними аналогами оригіналів, крім того мають ідентичний як біологічний так і терапевтичний ефект. По суті, немає ніякої різниці між впливом оригіналу на організм людини і його копії. Як і в першому, так і в другому випадку використовується одна і та ж активна речовина. Індійський уряд дає величезні податкові знижки фармацевтичним компаніям, якщо ті активно впроваджують у своїй діяльності сучасні інноваційні технології. Це дає можливість індійським виробникам активно говорити про якість власних препаратів і їх дієвістт. Головний покупець дженериків є ринок США, де більше ста федеральних законів стоять на сторожі кінцевого покупця! І не дивлячись на це , індійські виробники лікарських препаратів міцно тримаються на другому місці по товарообігу в Північній Америці. Крім того як в США, так і в Канаду неможливо ввести продукцію яка не пройшла сертифікації відповідних служб. Якість фармпрепаратів, в тому числі і дженериків, завжди відповідає найвищим американським стандартам якості. А це говорить багато про що, в тому числі і про те, як виробляються дженерики на індійських фармацевтичних заводах.

Крім того, вони також ефективні, але при цьому істотно більш доступні за ціною, на відміну від їх оригіналів. Незмінно високим купівельним попитом користуються дженерики.  В основі своїй ці препарати виробляються на підставі високоефективних діючих речовин.

 Високотехнологічне виробництво, яке працює в сучасних цехах, практично без присутності людини на виході дає відмінні показники якості. І прикладом тому служить стійкий попит на певні препарати, з певними компонентами.

Ідентифікувати копії брендових ліків, досить легко за певними ознаками, в тому числі за назвою головної  активної речовини. Основа лікарської форми як брендових так і дженеричних препаратів обов'язково збігаються, але при цьому можуть бути несуттєві розбіжності їх складу у використанні допоміжних речовин.

І якщо сьогодні на упаковці будь-якого засобу ви бачите напис «Зроблено в Індії», то ви можете сміливо довіряти цій продукції, тому, що за цей напис несе відповідальність ціла країна яка до 2020 року хоче стати лідером №1 в світі по випуску фармацевтичних препаратів, а це можна зробити, тільки випускаючи продукцію найвищої якості!

Зараз індійський бізнес активно інвестує кошти в розвиток фармацевтичної галузі України. Всі провідні міжнародні фармацевтичні компанії вже присутні на українському ринку, розвивається їх співпраця з українськими фармацевтами, успішно реалізується ряд проектів. На території України були створені склади і мережі розповсюдження, а також нові робочі місця.  Але українському бізнесу і потрібно більш активно вести переговори з індійськими фармацевтичними компаніями про створення на території України виробництв індійських ліків, індійські інвестиції в такі виробництва.

Олена Перетятко

Немає коментарів:

Дописати коментар