Интернет реклама УБС

07.03.20

«Саме Ті»

5 березня у Центральному будинку художника відкрилась виставка живопису і скульптур українських художників «Саме Ті».

Кураторський проект галериста і колекціонера Олександра Яновича - демонстрація серій художніх робіт, з яких більшість є класичними творами художника, і одна – його автопортретом.

Творчість митця прийнято розглядати в контексті його життєвого шляху, соціального оточення і, звичайно, його особистості. Саме автопортрет розкриває особистість автора найглибше, часто з несподіваних сторін, і тому автопортрети митців є предметом особливого інтересу колекціонера. Яким хоче бачити себе художник і наскільки цей образ відрізняється від його фото? Легко чи важко було створювати автопортрет? Розкриває він щось потаємне, чи, навпаки, приховує? Так багато питань перетворюють споглядання автопортрету на майже детективний сюжет. Виставка ж «Саме Ті» пропонує публіці розслідувати історії багатьох сучасних митців – і знаних, і молодих.

В експозиції представлені роботи та автопортрети роботи Матвія Вайсберга, Бориса Буряка, Олександра Стовбура, Олега Денисенка, Романа Романишина, Владислава Шерешевського, Бориса Фірцака, Ірини Вештак-Остроменської, Петра Сметани, Миколи Журавля, Олексія Малих, Петра Лебединця, Влада Кришовського, Петра Бевзи, Сергія Гая, Валерія Шкарупи та інших – з колекції ЦСМ «Білий Світ».



Немає коментарів:

Дописати коментар