Интернет реклама УБС

03.05.21

Як через мультфільми заохотити дитину до екологічного способу життя?


Всі без винятку знають, що діти люблять дивитися мультфільми. Через мультики у малечі формується фантазія. Діти починають дивитися на цей світ, уявляючи його якоюсь казкою, де є добрі та погані герої, де трапляються дива та обов'язково є хепі-енд.

Як же так зробити, щоб мультфільми приносили вашій дитині не лише розвагу, але й користь? Щоб заохочували до екологічного способу життя?

Ось добірка таких екологічних мультфільмів:

«Лоракс» – мультфільм є екранізацією однєї з книжок обожнюваного в Америці дитячого письменника доктора Сьюза. Події картини відбуваються у недалекому майбутньому, коли на Землі не залишилося жодного справжнього дерева – лише пластикові.

Фіксики «Пластик» – мультфільм про шкоду пластику та правильне сортування сміття для того, щоб кожен міг стати супергероєм та врятувати планету.

«Врятувати океан» – у мультфільмі показали, з якими труднощами можуть зіткнутися черепахи під час міграції, зокрема через забруднення пластиком.

«Смешарики. Маленькое большое море.»

Про циклічність сміття і про те, що великі проблеми починаються з малої звички не замислюватись, що відбувається з відходами, якщо їх просто викинути. Людина, яка звикла викидати побутове сміття у воду, буде це ж саме робити і з промисловими відходами, але закони фізики для всіх однакові: ніщо не дівається безслідно. Потрібна утилізація.

«Свинка Пеппа – Переработка.»

Роздільний збір твердих побутових відходів – це настільки просто, що вміщується в 5-хвилинний мультфільм для зовсім юної аудиторії.

Одна з серій популярного британського дитячого анімаційного телевізійного серіалу присвячена якраз потрібній справі – утилізації. Оскільки цей довгий і складний процес насправді починається зі звичайної оселі та стосується навіть найменших її мешканців.

«Робокар Поли - Приключение друзей - Суета вокруг мусора (мультфильм 41).»

У повчальному мультсеріалі про рятувальну команду робокарів є персонаж зі знаком переробки.

Зелена прибиральна машинка Кліні, добра і сором’язлива, стає частим і звичним учасником міського життя.

А серія під назвою «Суета вокруг мусора» повністю присвячена важливості роботи Кліні.

За сюжетом Кліні переймається питанням, чому ніхто не сортує сміття. Його так багато, що за один раз їй не вдається його відвезти на переробну станцію. А ще й апарат із сортування сміття ламається. І взагалі одна за одною трапляються неприємності та разом із навалом проблем стається завал сміттям, просто тому, що кожен з містян переклав справу сортування своїх відходів на одну Кліні.

Врешті решт сама Кліні потрапляє у пастку чужих відходів, і на ранок без її щоденної праці все місто потопає у бруді. Добре, що в Кліні є справжні друзі, які можуть прийти на допомогу. Врешті-решт все закінчується добре. Рятівники збираються на сортувальній станції та приступають до роботи. Вони працюють злагоджено, як справжня команда, тому швидко управляються.

Вони тепер, нарешті, багато зрозуміли, як багато у Кліні роботи і обіцяють допомагати їй, адже від цього залежить чистота і порядок у місті. Також вирішено зібрати разом всіх жителів міста, щоб розібрати все сміття.

Із цієї серії ваша дитина дізнається, як важлива переробка сміття, і навчиться сортувати його перед тим, як викидати в контейнер. Як сказав Рой: "Створюючи менше відходів і переробляючи сміття, ми збережемо довкілля".

«The Animals Save the Planet» («Тварини зберігають планету») – це 11 коротких та кумедних глиняних мультфільмів, де тварини ведуть екологічно нешкідливе життя. Герої показують, що, трохи змінивши звички, ми суттєво впливаємо на екологічний стан планети.

Знання англійської не потрібне. 

У кожному відео висновки очевидні. 


Анна Слезіна

Отже, виховувати дітей можна не тільки через книжки. Мультфільми теж виконують повчальну функцію. 

Тому давайте своїй малечі дивитися екологічні мультфільми, щоб виростити дитину, яка переймається проблемами довкілля.



Немає коментарів:

Дописати коментар