Интернет реклама УБС

20.03.22

Закарпаття очікує нової хвилі біженців, за кордон готові переправляти до чотирьох тисяч осіб на день


Як повідомляє Укрінформ -

Із початком евакуації з гарячих точок на Закарпатті очікують нову хвилю біженців, за кордон в ЄС готові переправляти до 4 тисяч осіб на день.

Про це на брифінгу повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

"Ми на Закарпатті очікуємо наступну хвилю біженців - так як йде евакуація в Сумах, з під Києва. Протягом одного-двох днів матимемо в області велику кількість вимушених переселенців. Проведена робота з угорським, словацьким та румунським консульством - є домовленість про те, що вони кожен прийматимуть від 1 до 1,5 тисячі наших громадян." - сказав Микита.

Він повідомив, що одразу в області розміщуватимуть переселенців на базі гуманітарного хабу "Єврокару", там будуть облаштовані біотуалети, вода та харчування, в одному із темлих цехів будуть ліжка.

"Також там будуть працівники офісу ООН з питань біженців, громадяни, які матимуть бажання виїхати за кордон, будуть проходити перевірку, а після цього переміщуватимуться до Угорщини, Словаччини, ведемо переговори з Румунією про це. Плануємо, що переправлятимемо в день від 3 до 4 тисяч біженців за кордон." - сказав він.

При бажанні в країнах ЄС вони зможуть отримати статус біженця.

"Також отримуємо запити на розміщення дітей, учора в Угорщині прийняли 130 дітей з різними патологіями. Ця робота буде проводитися системно й надалі." - сказав Микита.

Як раніше повідомлялося, за час війни із 24 лютого з України виїхало понад 1, 5 мільйона громадян.


Немає коментарів:

Дописати коментар