Интернет реклама УБС

12.04.22

«Український свідок» підготував відео про евакуйованих мешканців Маріуполя


Мирних жителів евакуюють з Маріуполя, який в облозі, в безпечні місця. Хтось лишається в Запоріжжі, а хтось рушить на захід — до Рівного, до Львову, або далі в Європу, повідомила газета "День".

Проєкт «Український свідок» розмістив на власному Youtube-каналі 

відео, де евакуйовані отримують необхідну гуманітарку: харчі, прихисток, але перш за все — медичну допомогу. Більше за інших страждають пенсіонери та люди похилого віку, які не можуть дати собі ради.

Дехто з вивезених лишається в Запоріжжі. Інші рушать на Західну Україну, хто отримав запрошення — їдуть у Європу.

Маріуполь — місто, як значною мірою постраждало від російської агресії. Ті, кому вдалося виїхати, кажуть, що там справжнє пекло: кулю можна отримати в будь-який момент, не кажучи вже про постійні бомбардування авіацією і артилерією.

Російські війська обстрілюють гуманітарні коридори й машини з мирними цивільними. Проте все ж таки українській стороні вдається евакуювати постраждалих. Попри те, що перші машини з українського боку вирушили з обложеного міста ще 6 березня, сама евакуація почалася тільки за 8 днів — 14 числа. Спочатку люди виїжджали на власних автомобілях, ризикуючи не тільки майном, а й життям.

Наразі завдяки зусиллям української сторони людей вивозять до Бердянська (тимчасово окупований росією), потім — у Запоріжжя.

Маріуполь лишається в облозі. Багатьох людей росія евакуює насильно до своєї країни, де вони проходять через так звані «фільтраційні табори». Що буде з цими людьми далі — невідомо.


Немає коментарів:

Дописати коментар