Интернет реклама УБС

11.04.22

47-ий день війни. ОНЛАЙН


Триває 47 день повномасштабної війни Росії проти України. Під окупацією залишається Херсонщина. Під постійними важкими обстрілами – Харків і Миколаїв. Героїчно чинить спротив блокадний Маріуполь.

"Українська правда" стежить за подіями в режимі онлайн.

11:15

Очільник МЗС Дмитро Кулеба попередив західні ЗМІ та політиків про можливу кампанію росії з дезінформації, метою якої є позбавити Україну постачання зброї.

"Росія знає, що постачання зброї потрібне Україні, і мобілізує всі зусилля, щоб підірвати його. москва підготувала масштабну інформаційну кампанію, націлену на іноземні ЗМІ та політиків. Їхня фабрика тролів може спамити електронними листами та поширювати дезінформацію про Україну у коментарях. Не піддавайтесь на це", – написав Кулеба у Твіттері.

10:36

У Романівці біля Ірпеня відкрили тимчасовий насипний міст

10:03

Гуманітарні коридори

Донецька область

Маріуполь – Запоріжжя (на власному транспорті).

Запорізька область

Бердянськ – Запоріжжя.

Токмак – Запоріжжя. Місце зборів: вул. Шевченка, 5.

Енергодар – Запоріжжя. Місце збору автомобілів оголосить місцева влада.

 Луганська область

Сєвєродонецьк – Бахмут. Місце зборів: проспект Хіміків, 28.

Лисичанськ – Бахмут. Місце зборів: РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, 324.

Попасна – Бахмут. Місце зборів: вул. Первомайська, 42.

с. Гірське – Бахмут. Місце зборів: вул. Гагаріна, 13.

Рубіжне – Бахмут.

09:33

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні загинули щонайменше 183 дитини

09:19

Приблизні бойові втрати ворога

особового складу – близько 19500 осіб,

танків ‒ 725

бойових броньованих машин  ‒ 1923 

артилерійських систем  – 347

РСЗВ – 111 

засоби ППО – 55 

літаків – 154 

гелікоптерів – 137

автомобільної техніки – 1387 

кораблі /катери – 7

цистерн з ПММ – 76

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 119

спеціальна техніка – 25

пускові установки ОТРК/ТРК – 4

08:36

Наші захисники знищили склад з боєкомплектом росіян біля окупованого населеного пункту Луганщини

"В нас маленька Перемога – палало 2,5 години те, що вже сьогодні могло вбити наших людей", – голова Луганської ОВА, Сергій Гайдай

08:18

11 квітня курсуватиме 11 додаткових евакуаційних рейсів

Донецька область – з Покровська та Слов'янська до Львова, Тернополя, Чопа, Чернівців;

Луганська область – з Новозолотарівки до Лозової:

Харківська область – з Харкова да Івано-Франківська та у зворотньому напрямку;  

Дніпропетровська область – з Тернополя, Львова, Чопа до Дніпра:

Полтавська область – зі Львова до Полтави;

Київська область – з Чернівців до Києва.

Розклад поїздів

08:01 Україна засуджує проведення Російською Федерацією так званих "президентських виборів" на окупованій території Цхінвальського регіону/Південної Осетії в Грузії 10 квітня

06:47

Ранішні зведення від Генштабу:

Противник продовжує створення наступального угруповання військ для дій на Слобожанському напрямку. Імовірно, найближчими днями, окупанти намагатимуться відновити наступ.

Ворог продовжує здійснювати підготовку та відправку особового складу, озброєння та техніки для участі в бойових діях на території України.

Здійснюється підготовка озброєння та військової техніки у пункті постійної дислокації 60-ї окремої мотострілецької бригади (Монастирище) 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу. Імовірно, зазначене озброєння буде переміщено на тимчасово окуповану територію Донецької області. 

Також, для відновлення втрат особового складу підрозділів батальйонної тактичної групи зі складу 36-ї окремої мотострілецької бригади (Борзя, Забайкальський край) 29 загальновійськової армії Східного військового округу, здійснюється набір військовослужбовців зі складу зазначеної бригади. 

Особливу проблему ворог відчуває при комплектуванні посад водіїв та механіків-водіїв. Відбуття відібраного особового складу з пункту постійної дислокації заплановано на другу половину квітня цього року.

Не виключається проведення збройними силами російської федерації провокаційних дій на території Придністровського регіону Республіки Молдова з метою звинувачення України в агресії проти сусідньої держави.

Ймовірно, противник, щоб порушити постачання вантажів до місць ведення бойових дій, продовжить удари по об’єктах транспортної інфраструктури на території України з метою їх знищення або виведення з ладу.

Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з посилення охорони українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Слобожанському напрямку окремі підрозділи зі складу 6-ї загальновійськової армії та берегових військ північного флоту продовжують часткове блокування міста Харкова, тривають артилерійські обстріли окремих районів міста.

На Ізюмському напрямку триває повітряна розвідка місцевості з метою виявлення позицій Збройних Сил України. Для цього противник застосовує БПЛА "Орлан-10".

Силами до двох батальйонних тактичних груп ворог намагався здійснити наступ в напрямках населених пунктів Довгеньке та Дмитрівка, успіху не мав і відійшов на раніше зайняті позиції.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля продовжує зосереджувати на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь.

Ворог намагався провести штурмові дії в районі Золотого, успіху не мав.

У місті Маріуполь, за підтримки артилерії та авіації, окупанти продовжують штурмові дії в районах заводу "Азовсталь" та морського порту.

Силами окремих підрозділів ворог здійснював артилерійські обстріли позицій наших військ в районах населених пунктів Високопілля, Трудолюбівка і Мар’янське.

На території Донецької та Луганської областей захисниками України за минулу добу відбито чотири атаки ворога, знищено п’ять танків, вісім одиниць броньованої, шість одиниць автомобільної техніки та вісім артилерійських систем противника.

06:33

!Фінляндія та Швеція готові приєднатися до НАТО, зокрема, через вторгнення Росії в Україну.

Фінляндія готова відмовитися від газу і нафти з Росії.

Франція готова ухвалити рішення про заборону на російську нафту.

Японська енергетична компанія Kyushu Electric Power відмовляється від закупівель російського вугілля. А японські страхові компанії не укладатимуть контракти з компаніями, що працюють у РФ.

Туреччина не пропускатиме військові кораблі в Чорне море до кінця війни.

05:35

Міністерство оборони Британії, спираючись на дані розвідки, повідомило про спільну могилу українців у селі Бузова під Києвом.

05:30

У столиці Австрії на акції запалили близько тисячі свічок у пам'ять про жертв російського вторгнення в Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар