Интернет реклама УБС

23.07.22

Переваги та недоліки роботи на фрілансі



Авторка: 

Олена Гусарова




Фрілансер – це вільний робітник, який працює на себе та не є штатним співробітником. Фрілансер не лише сам вирішує з ким працювати та шукали власноруч проєкти, але ще й може одночасно працювати на декілька фірм. 

Широкої поширеності фріланс здобув завдяки розвитку Інтернету. Сьогодні в Інтернеті існує безліч вакансій та професій, які не потребують звичної роботи в офісі. Зараз працюють багато сайтів та бірж, які допомагають фрілансерам швидше знайти роботу у перевірених установ. Найбільш поширеними професіями є дизайнери, копірайтери, програмісти, перекладачі, а також інженери-конструктори. За деякими оцінками, фрілансери отримують більше в 1,5-2 рази за своїх офісних колег, а часу на роботу при цьому витрачають менше. 

Незважаючи на розвиток та популярність фрілансу, багато людей все ще бояться працювати оналйн. Вони відчувають невпевненість та бояться потрапити до шахраїв. Однак, ризик натрапити на недобросовісних роботодавців існує і на роботі офлайн. Щоб почати заробляти в інтернеті не обов'язково бути генієм комп'ютерних наук, треба лише володіти комп'ютером на базовому рівні та вміти користуватися електронними гаманцями. За статистикою, щорічно вакансії віддаленої роботи на дому через Інтернет збільшуються на 30%, а за даними вітчизняних аналітиків у 2019 році фрілансери заробили понад 1 мільярд доларів. 

Проте, перш ніж прийняти рішення стати флілансером, варто вивчити всі переваги та недоліки, бо навіть така віддалена робота підходить далеко не всім.

Переваги роботи:

- Свобода. Працювати можна в будь-якому місці, з будь-якої точки планети: вдома, у парку, у відпустці чи кафе. 

- Дорогоцінний час. Лише ви можете вирішувати коли робочий день буде починатися,  а коли – закінчуватися. Ніякого начальника, який стояв би у вас над головою. А тож немає необхідності витрачати час і гроші для того, щоб дістатися до офісу.

- Перспективи та розвиток. При віддаленій роботі ви маєте право працювати одразу з декількома роботодавцями. У вас є можливість обирати не тільки людей, з якими ви бажає співпрацювати, а й роботу, яку хочете чи не хочете виконувати.

- Дохід. Робота фрілансером – це необмежений дохід, адже лише ви вирішуєте скільки проєктів можете виконувати. Все залежить лише від вашого вільного часу та швидкості навчання.

- Поєднувати з іншими хобі чи роботою. Фріланс може стати чудовим підробітком у вільний час. Його з легкістю можна поєднувати навіть з офісною роботою.

Мінуси роботи:

- Постійний зв’язок. Ви маєте завжди знаходитися на зв’язку зі своїми замовниками, відповідати та консультувати їх по всім питанням.

- Дохід. Так, в цьому є і мінуси. Лише ви вирішуєте скільки проєктів будете обирати, тож може трапитися цілком звичайна ситуація – одного місяця матимете, до прикладу, 5 замовлень, а іншого – одне.

- Все самотужки. Обираючи фріланс, ви маєте розуміти, що далі ви будете робити все самостійно. Обирати роботодавців, шукати замовлення та формувати портфоліо – це лише ваш обов’язок.

- Відсутність соцпакету, корпоративів та відпусток.

То ж, якщо ви зважили всі «за» та «проти», знайте, що стати фрілансером так само легко, як і замовити щось через Інтернет. Ви відвідуєте сайти, які пропонують роботу та завдання для роботи онлайн, і беретесь за них. Це чудовий спосіб почати заробляти кошти, знайомитись з новими людьми, працювати в міжнародних компаніях і здобувати цікавий досвід. 


Немає коментарів:

Дописати коментар