Интернет реклама УБС

20.07.22

Понад три тисячі переселенців отримали допомогу в Житомирському міському центрі соціальних служб


Понад три тисячі людей, котрі мають статус внутрішньо переміщеної особи, отримали гуманітарну допомогу, психологічну підтримку та юридичну консультацію в Житомирському міському центрі соціальних служб. Про це Суспільному розповіла директорка центру Ольга Юрченко.

За її словами, переселенцям потрібні одяг, взуття, постільна білизна, засоби індивідуальної гігієни.

"Ми співпрацюємо з нашими соціальними партнерами з-за кордону, з Житомира, – каже Ольга Юрченко. – Нас підтримує Польща, і Австрія надавала допомогу. Також ми маємо підтримку і від наших місцевих підприємців, які торгують саме такими речами. Вони приносять абсолютно нові речі, які знімають з продажу і передають нам. До нас приходять і багато містян. І ми дуже вдячні тим житомирянам, які приносять свої речі, дитячі іграшки, ігри, олівці, фарби, розмальовки, дитячі книжечки".

Зоя Пастухова приїхала з Харкова з чоловіком та донькою. Жінка говорить, що прийшла до центру, аби отримати одяг і взуття.

"У чоловіка була зламана нога, тому ми взяли у сусіда взуття на два розміри більше, а тепер нога зажила і треба інше взуття", – каже Зоя Пастухова.

Волонтерка Наталія Гейна каже, що людям необхідні і продукти.

"Ті, хто працює на нашому Житньому базарі, кооперуються і привозять нам і борошно, і цукор, і вермішель, і крупи. Чим можемо, тим намагаємося людям допомогти", – каже Наталія Гейна.

За словами волонтерки, людям, котрі переселилися з зони активних бойових дій, важлива і психологічна підтримка, яку також надаватимуть в Житомирському міському центрі соціальних служб.


Немає коментарів:

Дописати коментар