Интернет реклама УБС

25.08.22

Зазирни у майбутнє за допомогою Midjourney!






Авторка: Карина Доломанжи


Київ у 2023

Чи закрадалися у ваш розум питання «яким буде світ через 1000 років?», «якою буде Україна у 2100 році?» ? Можливо, під час перегляду фентезі-фільму, читання антиутопії ви ловили себе на думці  про майбутнє та намагалися його змоделювати. Що ж, у людської фантазії з’явився науковий конкурент – нейромережа Midjourney, яка стала одним з найхайповіших застосунків у світі. 
  Midjourney це система нейровізуалізації, що генерує зображення та картинки за текстовим запитом. Автор нейромережі –  американський вчений – математик Девід Хольц. Проєкт виник у лютому 2022 року, його команда заледве перевищує 10 осіб. Штат працівників, разом із Девідом і великою кількістю консультантів, займаються дизайном, людською інфраструктурою та штучним інтелектом. 
Як зазначає Хольц в інтерв’ю The Register, компанія не має інвесторів та займається самофінансуванням. Їх головна мета це працювати над тим, чим вони захоплені та  розважатися. Девід висловив думку, що технологічний аспект ШІ (штучний інтелект) та ступінь його вдосконалення досить легко передбачити. «Але людські наслідки цього так важко уявити», — сказав він. «Тут є щось, що знаходиться на перетині людства та технологій. Щоб справді зрозуміти, що це таке і чим це має бути, нам справді потрібно провести багато експериментів».

Перемога України


Midjourney – не єдина нейромережа, здатна генерувати зображення на основі текстових запитів. ЇЇ попередниками були OptnAL DALL-E та Google Imagen. Різниця між ними у тому, що раніше до тих нейромереж був обмежений доступ. А тут може спробувати кожен.  
Для створення своєї картинки потрібно :
1) Завести обліковий запис у Discord
2) Зайти на сайт Midjourney та натиснути Join the beta. Вас автоматично перекине у Discord, де потрібно буде приєднатися до каналу. 
3) Обрати в меню ліворуч кімнату newbies, вписати у чаті /imagine і написати англійською мовою свій запит.
Як соціальна програма, Midjourney підпадає під дію правил щодо дозволеного вмісту – те, про що користувачам Blender або інших локально встановлених програм не варто турбуватися. Умови обслуговування Midjourney стверджують: «Без вмісту для дорослих або крові. Будь ласка, не створюйте візуально шоковий або тривожний вміст. Ми автоматично блокуватимемо деякі текстові введення».
Разове відвідування нейромережі лімітується встановленим тарифним планом.                        Зараз у Midjourney є кілька режимів роботи: безоплатний — право на генерацію 25 зображень; платні плани: basic — $10 на місяць і 200 картинок, standart — $30 на місяць і план для корпоративних клієнтів зі значно більшою ціною.
 Щоб не чекати наступного місяця, після вичерпання пакета можна придбати додатковий час роботи з нейромережею. Крім того, у планах враховують і кількість згенерованих картинок, і час, проведений у роботі з нейромережею.
 Ми також спробували дізнатися проєкцію майбутнього України від  Midjourney.
 Так нейромережа бачить перемогу України у російсько-українській війні: 
 А наш славетний Київ у 2023 для Midjourney виглядає так: 
  Світ не стоїть на місці! Варто пробувати щось нове й очікувати майбутні технології! 



Немає коментарів:

Дописати коментар