Интернет реклама УБС

01.09.22

Свобода слова у стані війни і як її реалізовувати журналістам

Свобода слова явище важливе для медійників, тому у воєнний стан конкретно у нашій країні свобода наявна. Проте нею треба правильно користуватися, щоб не вводити суспільство в паніку. На щастя, наші журналісти грамотно подають нам інформацію у цей непростий час. Вони не тільки позбавили нас паніки, а й підняли наш патріотичний дух. Телемарафон «Єдині новини», це геніальна ідея, адже, наші журналісти завжди на зв’язку із суспільством і можуть надати необхідну інформацію у будь-який час.   

   Українські медійники знають, що саме подавати народу, наприклад з приходом війни із новинних стрічок зникла інформація про корупцію в країні, всі проблеми, які були раніше залишилися, але відійшли на другий, а то й на третій план у інформаційному просторі українців. Підвищення цін і курс долара зараз хвилює нас менше ніж ситуація на фронті.


Ще один важливий пункт це фактчекінг, тобто у нашому медіапросторі є важливим подавати чисту і правдиву інформацію, щоб не вводити в оману народ, як це роблять у тій же рф. Там журналісти займаються пропагандою. Це наявний приклад відсутності свободи слова.

Тож, підсумовуючи можна сказати, що свобода слова у війну є важливим суспільним чинником, адже коли як не у воєнний стан нам потрібна інформація.


Єлизавета Капустянська

Немає коментарів:

Дописати коментар