Интернет реклама УБС

30.08.22

День України на Венеціанському кінофестивалі

В День Незалежності України 24 серпня 2022 року Венеціанський кінофестиваль оголосив, що 8 вересня в рамках фестивалю пройде День України. Україну представлять три фільми.
Про це повідомляє Variety
79-й Венеціанський фестиваль пройде з 31 серпня по 10 вересня 2022 року в італійській Венеції. Українська делегація представляє такі фільми : «Люксембург, Люксембург» режисури  Антоніо Лукіча, "Свобода у вогні: Боротьба України за свободу" Євгена Афінеєвського та "Київський процес" режисера Сергія Лозниці, раніше виключеного з Української кіноакадемії за лояльність до російської культури.
  Попередні  фільми цих митців  були вдало  представлені на минулих кінофестивалях – «Зима в вогні» Афієвського на 72-ому Венеціанському кінофестивалі, «Мої думки тихі» Лукіча на Міжнародному кінофестивалі у Санта – Моніці у 2021 та «Донбас» Лозиці на міжнародному Фестивалі європейського кіно у 2018.   
 У матеріалі Variety зазначається, що День України розпочнеться з панельної дискусії,  яку представлять президент бієнале Роберто Чікутто і художній керівник 79-го фестивалю Альберто Барбера.
Учасники дискусії: Посол України в Італії Ярослав Мельник; голова Національної установи кінематографії України Марина Кудерчук; режисер фільму «Люксембург, Люксембург» (який буде показаний у конкурсній програмі фестивалю «Горизонти») Антоніо Лукіч; режисер фільму «Свобода в огні: боротьба України за волю» (поза конкурсом) Євген Афінєєвський; художник-експонент українського павільйону на 59-й бієнале Arte Павло Маков; куратор українського павільйону 59-ї бієнале Arte Борис Філоненко; представник Ради України з питань державної підтримки кінематографії Поліна Толмачова; аташе з питань культури України, акторка та режисерка Дар’я Трегубова; та продюсер та голова ГО Андрій Ногін. Модератором панелі буде український телеведучий Володимир Остапчук.
Теми обговорення: співпраця у сфері кіно між Україною та Італією; складне становище української кіноіндустрії, різноманіття й майбутнє українського кінематографа та інші. Також, в рамках Дня України на Венеціанському кінофестивалі представлять українські кіно- і серіальні проєкти на різних стадіях виробництва.
Слідкувати за подією та ознайомитися з списком прем’єр можна на сайті кінофестивалю.
Карина Доломанжи 

Немає коментарів:

Дописати коментар