Интернет реклама УБС

19.10.22

Цікаві серіали та фільми для осіннього вечора




Авторка: Анастасія Сорока





У холодний осінній вечір завжди хочеться загорнутися у ковдру, пити теплий чай та дивитися щось цікавеньке. Ось добірка фільмів та серіалів, у якій кожен з вас знайде для себе захопливу історію.

Енн з двома н

Це канадський серіал від Netflix, заснований на романі «Енн із Зелених Дахів». Події відбуваються наприкінці 19 століття. У центрі сюжету – тринадцятирічна дівчинка, яка майже все своє життя провела в притулку для сиріт та змушена була важко працювати, бо рано втратила батьків. Але одного разу доля підготувала для Енн несподіваний сюрприз. Вона знаходить нову сімю в маленькому містечку Ейвонлі на фермі Зелені Дахи. Упродовж серіалу ви можете побачити, як юна дівчинка росте, закохується та досліджує світ. У неї досить багато проблем з підлітками через незвичайну зовнішність та запальний характер. У серіалі піднімаються досить важливі теми: фемінізм, расизм, толерантність, булінг. А ще він заставляє згадати і своє дитинство, поринути у щасливі спогади.

Енола Голмс

Художній детективний фільм від Netflix, головна героїня якого – кмітлива, смілива й рішуча молодша сестра Шерлока Голмса, із детективними здібностями, як і в її брата. Дівчина виросла в заміському маєтку з доволі прогресивною матірю, яка замість вишивання і готування навчала дочку стрільбі з лука, джиу-джитсу та інших нестандартних речей. Одного разу мати зникла без сліду, залишивши підказки свого місцезнаходження. Енола вирішує самостійно відшукати матір, але на своєму шляху наштовхується на велику кількість небезпечних пригод, розкриває велику таємницю, знаходить харизматичного шанувальника та справу свого життя. До речі, 4 листопада вийде 2 частина цієї захопливої історії.

Дуже дивні справи

Події серіалу  розгортаються у 1983 році у маленькому американському тихому містечку Гокінс, де ніколи не відбувалося нічого особливого. Але дуже дивні справи починаються тоді, коли у місті зникає школяр Вілл. У цей час кухар придорожнього кафе прихистив дивну безіменну дівчинку, а пізніше кухаря виявляють мертвим. Мати Вілла, його друзі й шеф місцевої поліції починають пошуки зниклого хлопчика, розкривають темні справи в лабораторії, яка знаходиться поблизу Гокінса, та існування поруч паралельного світу, що загрожує їхньому містечку. До речі, одну з головних ролей у цьому серіалі виконує Міллі Боббі Браун, яка виконувала головну роль у фільмі «Енола Голмс». «Дуже дивні справи» - це серіал про пригоди і небезпеки, про справжню дружбу, вірність і любов.

Перші ластівки

Український молодіжний серіал, що складається з двох сезонів, кожен з яких задуманий як самостійний мінісеріал з різними персонажами та сюжетними лініями.

Події першого сезону розгортаються в 11 класі в українській школі. Звичайний навчальний рік продовжується до тих пір, поки клас не дізнається про самогубство своєї однокласниці, яка стрибнула з даху багатоповерхівки. Слідча Ольга Макарова намагається зясувати, чи дівчина дійсно наклала на себе руки, чи її навмисно зіштовхнули. В ході розслідування слідчій відкриваються страшні таємниці, що приховують учні, вчителі, батьки та навіть її син. Учні потрапляють під вплив таємничого персонажа «Друга», який маніпулює їх слабкостями. Серіал показує наскільки важливою є підтримка та турбота батьків про своїх дітей, особливо у підлітковому віці.

Події другого сезону серіалу розгортаються у великому місті на факультеті журналістики в українському університеті. Студенти живуть доволі звичайним життям: ходять на пари, закохуються, влаштовують вечірки та підробляють після навчання. Але на одній з вечірок у гуртожитку стається вбивство – в туалеті знаходять тіло студента Івана Кожуха. Поліція вважає, що хлопець вчинив самогубство, а тому швидко закриває справу. Однак одна викладачка, Кіра Зотова, переконана, що це було вбивство й разом з кількома студентами-однодумцями починає розслідувати справу. Все закінчується дуже несподіваною розвязкою. У сезоні порушуються теми наркотичної, сексуальної та ігрової залежностей.

І будуть люди

Український серіал, побудований у формі саги. Події відбуваються в Україні на початку минулого століття. Перша світова війна, революція, прихід радянської влади і Голодомор – ось з чим стикаються герої серіалу, та кожен по-своєму переживає ці катастрофи. Дуже тішить око вбрання героїв, адже це не шароварщина, а справжнє національне красиве вбрання. Серіал чесно та реалістично демонструє життя і побут простих українців на прикладі 12 головних героїв. Показано, як більшовики вдиралися в кожну хату, руйнували життя людей і перетворювали все на хаос. У серіалі чітко можна побачити, яким спокійним було життя українців до приходу росіян і їх більшовицької влади. Попри те, що персонажі жили 100 років тому, їхні проблеми і тривоги будуть нам до болю знайомі. У першій серії батько одного з головних героїв каже перед смертю синові, каже те, що є заповітом для українців і сьогодні: «Живи так, щоб не вклонятися нікому, крім Бога, на себе надійся, землі своєї не цурайся, а з людьми будь щедрим».

Немає коментарів:

Дописати коментар