Интернет реклама УБС

20.10.22

Можливості для українців за кордоном. Що робити і як не проґавити?






Авторка Софія Наумова







Україна зараз переживає страшні часи і багато наших громадян тимчасово евакуювалися за кордон. Але що робити далі? Як жити? Як заробляти на прожиття? Зараз про це й поговоримо.
По-перше, коли приїжджаєте в іншу країну, одразу дізнавайтесь про пільги. Це може бути незручно для вас, але у такий важкий час - просто необхідно. Різні країни пропонують різну допомогу. Від проживання з харчуванням до грошових виплат. Про це треба дізнатися в першу чергу в імміграційному відділенні вашого міста, або в інших, вже осілих українців.
По-друге, моя особиста порада, одразу йти на курси іноземної мови. Як правило вони безкоштовні і про них також можна дізнатися в імміграційній службі, або службі, яка відповідає за ваше перебування у країні. Ви можете оволодіти початковим рівнем знань мови буквально за місяць і це не буде зайвим, а відкриє вам нові можливості і забезпечить комфорт перебування. Також ви зможете йти працювати не тільки на завод, як люблять відправляти іноземців, а на роботу з кращою зарплатнею і умовами.
По-третє, зараз майже кожен європейський університет має для українських студентів пільгові місця. Це означає, що плата за навчання в університеті може бути повністю покрита державою. Про це треба дізнаватися в начальному закладі, який вас цікавить. Також може бути повністю покрите проживання, харчування і профільні курси мови. 
Ще один важливий пункт, для тих, хто ще навчається. Зараз проходить велика кількість фестивалів, особливо кіно. Потрібно дізнаватися про умови для українців, бо дуже часто харчування, проживання і участь у фестивалі можуть надаватися безкоштовно. Це гарна можливість отримати досвід, познайомитися з іноземними партнерами, а можливо й з майбутніми роботодавцями.
І ось вам ще трішки додаткових цікавинок:
  • Деякі авіакомпанії зараз надають українцям безкоштовні білети майже у будь-яку точку світу.
  • Громадянину України зараз легше оформити візу, десь навіть безкоштовно (у якості захисту).
  • У деяких країнах є спеціальні проїздні, які дозволять українцю безкоштовно пересуватися громадським транспортом і інколи потягами.
  • На іноземному ринку віддаленої роботи виріс попит саме на українських спеціалістів. (Можна пошукати пропозиції на Upwork або у LinkedIn).


Немає коментарів:

Дописати коментар