Интернет реклама УБС

22.10.22

Кулеба обговорив з прем’єром Ізраїлю військову допомогу та іранські дрони

Ізраїльська лазерна система ППО "Iron Beam"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в четвер провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом, повідомляє Мілітарний.
Про це міністр написав у Twitter.
Під час розмови вони обговорили звернення України до Ізраїлю щодо надання систем і технологій протиповітряної та протиракетної оборони.
Глава МЗС розповів ізраїльському прем’єру про людські жертви та руйнування через російські ракетні удари та застосування іранських дронів-камікадзе.
«Говорив із прем’єр-міністром Ізраїлю Яїром Лапідом і поінформував його про невимовні страждання, загибель людей і руйнування, спричинені російськими ракетами та безпілотниками іранського виробництва», – написав Кулеба.
Співрозмовники також обговорили можливу військову допомогу для України. Зокрема, йшлося про засоби протиповітряної оборони.
«Ми детально обговорили запит України до Ізраїлю щодо надання систем та технологій ППО та ПРО», – написав керівник зовнішньополітичного відомства.
Міністр не уточнив, яким був результат розмови та чи було знайдено якесь рішення щодо цього питання.
Яїр Лапід підтвердив факт такої розмови, проте не став розповідати про деталі обговорення.
Він зазначив, що поділився з Кулебою «глибоким занепокоєнням через військові зв’язки між Іраном і Росією». Також він додав, що «Ізраїль стоїть з українським народом».
Україна 18 жовтня звернулася до Ізраїлю із офіційним запитом на започаткування співпраці у сфері протиракетної та протиповітряної оборони.
Відповідний лист посольство України в Ізраїлі скерувало до національного МЗС. Україна заявляє, що зацікавлена якнайшвидше отримати системи ПРО/ППО для захисту цивільного населення.
У зверненні йдеться про те, що незабаром Росія отримає від Ісламської республіки Іран ракетні комплекси Fateh-110 та Zolfaghar. А раніше РФ отримала значну кількість дронів-камікадзе Shahed-136 та розвідувально-ударних БПЛА Mojaher-6.
Українська сторона звертає увагу на те, що без належної протидії Іран отримає можливість перевірити дієвість своєї зброї на реальному полі бою та зможе вдосконалити її. А це в свою чергу загрожуватиме безпеці Ізраїлю.
Раніше ізраїльський уряд запропонував допомогу Україні в розробці системи раннього попередження про ракетні удари. Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц 19 жовтня заявив, що його країна не постачатиме зброю Україні для протистояння російському вторгненню.
Ізраїль надіслав Україні запит на обмін інформацією про потреби країни в системах протиповітряної оборони і після отримання відповіді зможе «допомогти в розробці рятувальної системи раннього попередження цивільного населення».
«Ми направили українцям прохання поділитися інформацією про їхні потреби у засобах попередження ППО. Як тільки ми отримаємо цю інформацію, ми зможемо допомогти у розробці життєво важливої ​​цивільної системи раннього попередження», – сказав Ганц.
Ізраїльська система попередження використовує поєднання радарів та електрооптичних пристроїв для виявлення запусків ракет, снарядів та безпілотників. Вона класифікує та визначає загрози, які вони становлять. Потім наносить райони, яким загрожує небезпека, на карту. Громадяни отримують попередження через сирени, сповіщення на свої телефони та повідомлення по телебаченню та радіо.


Немає коментарів:

Дописати коментар