Интернет реклама УБС

02.10.22

Вплив k-pop індустрії на світ




Авторка: Христина Корнєва







   У 2016 році південнокорейська музика вдруге заполонила весь світ (вперше це зробив хіт PSY у 2012 році). Корейською музикою, а згодом і культурою, почали цікавитися всі: від Азії до Америки. Через цю всесвітню популярність айдолами (артистами) і продюсерськими центрами зацікавилися великі бренди. Адже айдоли мають великий вплив на корейську аудиторію, а згодом їх вплив поширився і на закордонних поціновувачів їхніх пісень. Загалом феномен k-pop дуже цікавий, бо раніше всесвітній вплив мали поодинокі гурти, а не ціла країна. У чому ж цей феномен?
   Щоб зрозуміти феномен, спочатку розкажу про структуру індустрії. Існують великі продюсерські компанії, які на ринку десятки років, а також компанії поменше. У ці центри шляхом прослуховування набирають талановитих людей (від 10 до 20 років приблизно), згодом вони стажуються і після вдалого проходження відбору стають частиною того чи іншого гурту. Чим популярніша компанія, тим більша вірогідність дебютувати і набрати велику аудиторію.
   Айдоли мають значний вплив на корейську аудиторію, а деякі гурти розширили його і на закордонних фанатів. Усе це через таланти айдолів та їхню важку працю, а також стандарти краси, під які більшість артистів мають підходити. Саме через це бренди різних масштабів хочуть співпрацювати з компаніями та гуртами. 
   Сама схема набору артистів та дебюту дуже цікава, бо подібне не побачити за межами Азії. K-pop - унікальний, саме це і приваблює бренди. А ще для реклами дуже вигідний вплив айдолів: все, що рекламує артист, фанати розкупають за лічені хвилини.

Немає коментарів:

Дописати коментар