Интернет реклама УБС

30.09.22

Осінні новинки від українських видавництв

Навіть під час повномасштабної війни українські видавництва міцно тримають культурний фонд та продовжують працювати і випускати нові книжки. Тож сьогодні ділимося добіркою найкращих, які варто прочитати вже цієї осені.

 «Як насправді влаштований світ. Минуле, теперішнє і майбутнє з погляду науки»

Ця книжка пояснює сім найбільш фундаментальних реалій, які керують нашим виживанням і процвітанням. Від виробництва енергії та харчових продуктів, через глобалізацію до екологічної катастрофи, книжка «Як насправді влаштований світ» пропонує вкрай необхідну інформацію про реальний стан речей.

Вацлав Сміл не песиміст і не оптиміст, він науковець –  провідний світовий експерт з енергетики. Його книжка – це спроба пояснити важливі факти про світ, спираючись на новітню науку включно із власними захопливими дослідженнями. Прочитавши її, ви отримаєте відповідь на найглибше запитання людства: «Ми безповоротно приречені чи попереду світле майбутнє?»

 «Ukraїner. Країна зсередини 2»  

Книжка від команди Ukraїner за мотивами другого кола експедиції Україною, яка тривала протягом 2019-2021 років. Адже об’їхати всі регіони України один раз виявилося замало, аби її пізнати. Як і всі матеріали Ukraїner — це історії реальних людей та місць, якими вони опікуються, із діалогами та без режисури.

 






«Ми з України»

Це перевидання книжки «#Наші на карті світу» в оновленому дизайні. Тут зібрані історії про непересічних людей, українців за походженням чи місцем народження, яких визнав увесь світ, які змінили хід історії, чиї досягнення дивують і вражають. Часом їхні біографії настільки дивовижні, що виникає думка: «Так буває лише в кіно».

 «Як писати про війну»

«Як писати про війну» — не просто посібник з художнього письма. Його автор Рон Кеппс служив у Армії США, Армійському резерві й Національній гвардії упродовж 25 років. Він — ветеран бойових дій в Афганістані, учасник місій в Дарфурі, Чаді й у Центральноафриканській Республіці.

Книжка розрахована передусім на військових, чинних і колишніх, і зачіпає не лише універсальні питання художнього письма, як-от час і простір, персонаж, тема, точка зору, побудова діалогу та епізоду, зачин і кінцівка, а й таких особливостей, як виписування воєнного досвіду та робота з травмою. Окремо автор зупиняється на перегляді й редагуванні тексту, дає корисні поради щодо видання і просування книги.

Ця книжка для тих, хто, як і автор, пройшов горнило війни, бачив піт, кров і смерть, знає, що таке побратимство і самопожертва. А також для всіх, хто просто хоче писати краще.

 «Best Self. Вивільни своє Супер-Я»

Запитайте себе, чи справді ви є тим, ким хочете бути? Чи ваше життя — саме таке, якого ви дійсно хочете? Чи проживаєте ви кожен день якнайліпше? І що ви можете змінити сьогодні, щоб ваше завтра стало ліпшим? Якщо ви не здатні дати відповіді на ці запитання, прочитайте книгу Майка Баєра — тренера з розвитку особистості, який працює з відомими й успішними людьми. Він не дасть готових відповідей, однак за допомогою тестів та опитувань допоможе вам сформулювати їх самотужки, а відтак — змінити своє життя.

 



«Шум. Хибність людських суджень»


Книжка Лауреата Нобелівської премії з економіки розповідає про те, чому всюди, де є судження, є також шум і чому він є не менш серйозною проблемою, ніж людські упередження. Книжка показує, як шум впливає на різні сфери життя та що ми можемо зробити, щоб його стало менше й він не так впливав на ухвалення рішень.

 






Олена Гусарова

Немає коментарів:

Дописати коментар