Интернет реклама УБС

16.10.22

Work-life balance

 




Авторка: Олена Гусарова




   Незалежно від того, чи їздите ви на роботу, працюєте з дому чи маєте неповний робочий день, важливо знати, як зберігати баланс між роботою та особистим життям. Бо досить часто виходить так, що одна із сфер нашого життя – чи робота, чи особисте життя опиняється на узбіччі. Тому у цьому матеріалі ділимося порадами, як знайти баланс у житті та жити в гармонії з собою.

Придивіться до своїх звичок

Перший і , можливо, найважливіший пункт, на який слід звернути увагу. Якщо ви занадто мало спите, погано харчуєтеся, ведете сидячий спосіб життя і зовсім рідко буваєте на свіжому повітрі, то жодні поради не допоможуть вам знайти гармонію. Банально, але факт.

Не займайтеся двома справами одночасно

Не варто робити з себе всемогутню людину. Забудьте про багатозадачність. Лише одиниці з нас можуть однаково успішно справлятися з двома і більше справами паралельно. Запам’ятайте одну просту формулу: якщо зараз ви працюєте, то маєте думати лише про роботу і концентрувати свою увагу на ній. Якщо відпочиваєте – мозок повинен бути тут і зараз, і ніяких думок про роботу! Лише відпочинок з друзями чи сім’єю.

Поважайте особистий час

Чітко встановіть рамки робочого дня. Ви – жива людина, а не робот, у якої окрім роботи має бути вільний час. Тож не намагайтеся збільшити кількість годин у добі за рахунок особистого часу.

Відпустка – це важливо

Пам’ятайте, що про відпустку ні в якому випадку забувати не треба! Людина має відпочивати не менше двох тижнів на рік(і це навіть окрім свят та вихідних). Тому, маєте запам’ятати це просте правило, аби була змога перезавантажуватися та жити у повному балансі. Під час відпустки не обов’язково їхати в іншу країну чи місто. Головне — повністю відключитися від думок про роботу. Вимкніть робочий телефон, не відкривайте жодних програм, які потрібні вам для роботи, уявіть, що ви безробітний і просто відпочивайте.

Розставте пріоритети

Сядьте і поговоріть самі з собою, тільки максимально чесно. Оберіть справу, яка для вас буде найважливішою, а яка – другорядною. Визначити справжні пріоритети, з якими можна жити все життя, доволі легко. Задайте собі лише одне питання: якби можна було займатися лише чимось одним в цьому житті, що б я вибрав?

Не сваріть себе

Не забувайте, неможливо бути для всіх хорошим та реалізуватися всюди на 200%. Не думайте, що ви недостатньо хороший працівник, партнер або батько. Краще зосередьтеся на своїх сильних сторонах і успіхах. Насолоджуйтесь роботою, а вдома – сім'єю. Як би важко не було, залишайте робочі питання на роботі, а сімейні – не виносьте за межі будинку.

Не забувайте про здоров’я

Дисгармонія з самим собою — це постійний стрес, який призводить до проблем із здоров'ям. Думайте частіше про те, що гроші не позбавлять вас від поганого самопочуття, а тільки створять ілюзію всесильності. В той же час жертвувати сном заради того, щоб побути довше з сім'єю — нездорова практика. Висипайтеся, стежте за своєю їжею, хоч би іноді беріть відпустку. Гармония з самим собою допомагає досягти балансу в роботі і особистому житті.

Насправді, сучасний світ пропонує безліч можливостей для гармонійного поєднання роботи та інших важливих частин нашого життя. Суспільний тренд «вбиватися на роботі» поступово втрачає свої позиції, людина, яка «горить на роботі», викликає скоріше жалість та подив: навіщо? Тому, перш за все пам’ятайте про особистий комфорт та гармонію з собою і світом, не женіться за неможливим, а краще працюйте у свої сили та насолоджуйтеся життям разом з рідними.

Немає коментарів:

Дописати коментар