Интернет реклама УБС

03.11.22

Українська кухня найсмачніша у світі

 


Авторка: Надія Корнієнко


        

Українська кухня дуже різноманітна та є популярною у всьому світі. Багато туристів, які відвідали нашу країну були вражені насиченими смаками українських страв. Основними інгредієнтами нашої національної кухні є свинина, вироби з борошна, помідори, баклажани, цибуля, часник.

То які страви варто спробувати, щоб запам’ятати смак України назавжди?

Борщ

Одна з найпопулярніших перших українських страв, кожна господиня має власний рецепт, але основні інгредієнти це свинина, томатна паста, картопля, буряк, капуста, морква, цибуля. Саме борщ вважають найулюбленішою стравою національної кухні, він входить до 20-ки найсмачніших страв світу.

Зазвичай борщ подають з пампушками з часником, це такі собі невеликі пухкі булочки які щедро приправлені часником із зеленню, сметаною, та салом, яке можна вважати окремою стравою української кухні.

Вареники

Важко уявити українську кухню без вареників. Українським вареникам присвячують вірші та картини. Готують їх з прісного тіста з додаванням різних начинок, найпопулярніші це капуста або картопля, а для солодких вареників зазвичай це вишня. З ними пов’язано багато народних звичаїв, наприклад на Старий Новий рік дівчата люблять пожартувати, та зробити вареник із сюрпризом додавши в начинку найнеочікуванішу річ монету, ґудзик, або додати багато солі.

 Полтавські галушки

Страва яка готується на всій території України, та особливої популярності вона набула у Полтаві, тут на її честь влаштовують фестивалі та встановили пам’ятник. Галушки готуються з борошна, солі та води, готове тісто ріжеться на шматочки з яких формують кульки, відварюють частіше на пару. Можна подавати як окреме блюдо зі шкварками, зеленню, сметаною. А можна додати в суп.

Пиріг з яблуками

Існує багато рецептів яблучного пирога, це досить популярна випічка у світі. В Україні пиріг з яблуками традиційно готують з дріжджового тіста, а начинка складається з яблук, цукру та горіхів. Готується пиріг з яблук досить легко на деко викладається тісто, зверху в один шар викладають яблука, та прикрашають пиріг декоративною стрічкою з тіста, та для золотистого кольору все ретельно змащують жовтком.

Узвар

Найпопулярніший напій української кухні. Готують його із сухофруктів яблук, груш, слив, вишень, чорниць, для солодкого присмаку додають мед. Узвар вважається однією з обов’язкових страв на Різдво.

Медовуха

Це популярний український алкогольний напій. Напій на основі меду, перші такі напої готували десятки років, але згодом до медово-ягідної суміші почали додавати хміль що прискорювало процес бродіння.

Була традиція молодятам на весілля дарувати діжку з медовим напоєм, яку молодята мали випити у перший місяць подружнього життя, мабуть, саме тому він і називається медовим місяцям.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар