Интернет реклама УБС

04.11.22

Український Ютуб

 


Авторка : Анна Некрашевська







     
     Кожного дня ми спостерігаємо за розвитком сучасного та українського контенту. Нові обличчя з’являються на наших екранах телефонів та телевізорів. Особливе місце у житті багатьох займають ютуб-блогери. Це люди, яким ми довіряємо та за якими слідкуємо. Тому саме в цій статті хочу вас познайомити з деякими з них, що старанно працюють над розвитком сучасного контенту. 

Канал "Загін кіноманів" був створений у 2016. Фокусується більше на оглядах фільмів. Перше відео було створено 12 березня 2017 року, коли Віталій Гордієнко (засновник каналу)  почав цікавитись кінематографом і коли у серпні вийшов фільм "Загін самогубців". У цьому йому допомагав один з найкращих товаришів, якому розповів цю ідею.
     На початках, коли канал був непопулярний, це було як хобі. Але з вересня 2021 року Віталій звільнився з театру і повноцінно переїхав до Києва і працює лише в YouTube.
     Він робить цікаві огляди на фільми, політичні новини та інтерв’ю, а також створює гарні підбірки нових проектів або серіалів, які варто переглянути.

Сергій Стерненко
– це український активіст, який був учасником Євромайдану, у
лютому 2014 року був одним з організаторів одеського осередку "Правого сектору", а приблизно через півтора місяця очолив його. Сергій веде відеоблог на YouTube, де розказує про події в Україні. Лауреат премії «Паляниця Awards» у номінації «Людина року в українському YouTube» від редакції «Телебачення Торонто».

Клятий раціоналіст
– це ютуб-канал блогера станом на жовтень 2022-го має 258 тисяч підписників. Аудиторія каналу постійно росте, і його блог часто рекомендують до перегляду впливові українські науковці. Пізнавальні матеріали Клятого Раціоналіста з’являлися й на сторінці в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, а самого Артема часто запрошують виступати на профільних заходах.

Хащі
— український документальний проєкт, учасники якого мандрують найбільш глухими та безлюдними селами України. За словами ведучого «Хащів» Володимира Кохана, цей проєкт про «Україну без косметики». Перші відео на YouTube-каналі почали публікувати у грудні 2018 року, а перший довгий випуск про Сіверщину випустили 2020 року: на Чернігівщині Володимир Кохан, Максим Воскрекасенко та Михайло Осацький подолали пішки 60 км через величезний лісовий масив уздовж білоруського кордону.

Леви на джипі
— україномовний YouTube-канал, що створює незалежний гумористичний контент. Спершу канал був російськомовним, але після повномаштабного вторгнення російської федерації на територію України резиденти каналу повністю перейшли на українську мову та займаються популяризацією українського гумору.

Резиденти каналу
·    Андрій Лузан - комік, шоумен, засновник каналу Леви на джипі та благодійного фонду LNJ
·   Валентин Міхієнко – комік, сценарист, резидент каналу Леви на джипі та засновник благодійного фонду LNJ
·    Микола Зирянов – стендап-комік, сценарист, резидент каналу Леви на джипі та засновник благодійного фонду LNJ
·     Роман Щербан - стендап-комік, резидент каналу Леви на джипі
   Станом на вересень 2022 року на каналі налічується більше ніж 694 тисячі підписників та 132 відео-шоу різних форматів.

Телебачення Торонто
- щотижневий сатиричний дайджест новин з ведучим Романом Вінтоновим в образі Майкла Щура. Перший випуск програми вийшов 6 листопада 2016 року. Програма виходить у неділю на трьох телеканалах: «UA: Перший», «24» та «Громадському», а також на YouTube-каналі «Телебачення Торонто». Вони в гумористичному форматі подають останні новини, доносячи інформацію зрозумілою мовою.
Підпільний стендап
- ї
х YouTube-канал відкритий в 2015 році. Самі гумористи називають себе "найсміливішим стендап проектом України". Тут тільки безкомпромісні та актуальні жарти від кращих стендап коміків. Підпільний - це живий, справжній стендап, часто жорсткий, але неймовірно смішний. Це вечірки, які нікого не залишать байдужим. Це місце, де ви можете почути влучні жарти від найкращів коміків та просто відпочити, насолоджуючись приємною атмосферою навколо.

Імені Т. Г. Шевченка
- 4 вересня 2019 року брати Капранови заснували YouTube канал, в якому публікують відео матеріали про історію України. Найпопулярнішим відео є «Історія України за 10 хвилин / Українська історія / History of Ukraine (english subtitles)», яке було опубліковане 27 жовтня 2019 і менше ніж за місяць набрало півмільйона переглядів.У 2020 році канал отримав звання "Відкриття року в Youtube" від Паляниця Awards.

Подкаст «Терапія» -
це діалоги двох друзів. Спартак - український лікар, кандидат психологічних наук. Янович - український актор та комік. Наука досі не може пояснити, як вони зійшлися і чому досі спілкуються. Власне, це єдине, що й хлопці не можуть пояснити. На все інше в подкаст терапії відповіді є.

    Підсумовуючи мушу сказати, що український ютуб – це місце, де кожен може знайти для себе щось цікаве та нове. Безліч каналів та проектів існують для нашого розвитку та просто дозвілля. Тож, не потрібно марно витрачати на російських зірок, адже сьогодні ми маємо можливість спостерігати за зародженням українського контенту.

Немає коментарів:

Дописати коментар