Интернет реклама УБС

07.12.22

Чого чекати через 10 років? Світ, що змінюється щосекунди




Авторка: Надія Ткаченко




Чого чекати через 10 років? Світ, що змінюється щосекунди.

     Коли приходжу до бабусі, у неї кожен раз 2 глобальних питання: чим смачненьким мене нагодувати, та як користуватися телефоном. Або ж найулюбленіше «Ну навіщо вони взагалі з‘явилися? Деградація молоді… Раніше усі листи писали, а тепер позанурювалися у віртуальний світ і все…» Поки наші бабусі та дідусі скаржаться на незрозумілі функції смартфона, поглянемо, які технології охоплять світ через 10 років. 
     Наразі глобальна економіка переживає фазовий перехід. Зазвичай, впродовж подібних періодів ми бачимо кардинальні зміни наших звичок, технологічні прориви, цифрові трансформації. На даний момент одиниця часу кількості появи новітніх технологій вища у десятки разів порівняно з минулими десятиліттями. 
     Штучний інтелект. Він уже дам добре знайомий, бо ми постійно вступаємо у взаємодію з ним. Siri, що промовляє «Чим можу зараз допомогти?», або ж чат-боти, інтернет-боти, які можуть легко підтримувати комунікацію зі звичайними користувачами. Експерти стверджують, що біохакінг, тобто біологія «зроби сам», стане мейнстримом у наступні 5 років. Відомі нам безпілотні машини наразі здаються проєктом поза реальністю, але перші моделі вже випускаються, і різні країни світу вже розробляють концепції та стратегії розвитку smart-міст. 
     За думкою експертів, протягом 10 років триста мільйонів людей будуть змушені змінити професію, бо штучний інтелект може стати прекрасною заміною людині у багатьох сферах життя, що трохи лякає. 
     Метавсесіт. Прогнозується, що протягом 5 років відбудеться колосальний розвиток ринку, на якому люди свідомо обиратимуть віртуальну реальність. Це дозволить відтворювати набагато більше ресурсів, та трішки сповільнити час, що летить з шаленою швидкістю. 
     Медицина майбутнього. Наразі медицина - сфера, що найбільш активно розвивається. Новітні технології в медицині рятують світ від невиліковних хвороб та складних діагнозів. Також 48% консультацій відбуваються у телеформаті. При цьому точність у визначенні діагнозу такого віртуального візиту не відрізняється від звичайного «віч-на-віч». Є вірогідність, що завдяки впровадженню інновацій тривалість якісного життя можна буде продовжити на тридцять і більше років. 

Немає коментарів:

Дописати коментар