Интернет реклама УБС

05.12.22

Сталева жінка з шаблею в руках

 



Авторка: Діана Шликова





Загальновідомі факти про жінку з міста Миколаїв

 

Ольга Харлан – українська фехтувальниця, що спеціалізується на шаблі .

Найпопулярніша фехтувальниця сьогодення народилась 4 вересня 1990 р. в південній частині України, а саме на  теренах затишного містечка під назвою - «Миколаїв».

В світі професійного спорту Ольга Харлан вже близько 23 роки. Свій шлях фехтування розпочала ще з 10 років , однак слід зазначити  на початку вона займалася танцями , але згодом зрозуміла , що це не її дорога до успішного та відомого майбутнього.

Ольга Харлан уже не вперше стає кращою у світі. Вона уже в п’яте очолила рейтинг найкращих фехтувальниць планети. Саме стабільні результати лише заряджають українку на нові звершення .

На тлі решти фехтувальниць Ольгу відрізняє не тільки фірмовий  вид гри, як зазначає  спортсменка  її стиль  притаманний чоловікам. Не забуває авторитетна рекордсменка, надавати значну перевагу увагу  швидкості під час будь-яких змагань. Також характерною родзинкою спортсменки - довгі роки потужних наслідків плідних тренувань. 

Фехтування -  це стиль життя знаменитої українки, практично пів життя вона віддала цій справі, якщо докладніше уже майже 23 рік. Довго без фехтування спортсменка не може, адже якраз це і є її робота, хобі, шалена пристрасть та просто ковток свіжого подиху між буденними справами. 

Під час підготовки до всесвітньо масштабних олімпіад вона проводить  близько 10 год в тренувальному залі. Вона  протягом багатьох років приділяє максимальну увагу своєму неординарному уподобанню. Тому,  за великий ентузіазм і надзвичайну, ніби звірячу енергію, в спортивних колах Оля має відомий псевдонімом «Вовченя».

На рахунку пані Харлан – понад 16 медалей  багатоманітних чемпіонатів світу: 6 золотих (з них 4 – особисті), 7 срібних і дві бронзові. Також  відома українська чемпіонка Європейських ігор 2015 та восьмиразова чемпіонка Європи.

Одним з останніх здобутків вихованки миколаївської школи шаблі -перемогла на турнірі "Open" di Carrara" в італійському місті Каррара. В цьому турнірі у Каррарі прийняли участь 94 спортсменки, з яких  шістьох подолала Ольга Харлан.У фіналі вона перемогла італійку Мартіну Крішіо й вирішальний матч закінчився з рахунком 16-14 на користь українки.

Протягом життя супроводжує відому переможницю багатьох всесвітніх змагань, таке кредо, як: «Хочеш досягнути успіху — тренуйся. Щодня, попри травми та нестерпний біль.»

Навіть безліч перемог та роки досвіду не гарантують спортсмену відсутності нових челенджів та страхів. Та Харлан окреслює, що більшість з них — у голові людини. Своїм найбільшим страх вона вважає напевно страх програшу. Якраз, це є не дуже корисним відчуттям для справжнього чемпіона,  адже починаєш автоматично замислюватися про навички змагання або якщо щось раптом  вийде з під контролю. Також вона зазначає, що  страх падіння також настигав її у житті.  Оскільки,  коли ти знаходишся  пів життя, падати надзвичайно боляче. 

Значні здобутки у нетипових ланках життя

Окрім, спортивної кар’єри пані Ольга має різні здобутки в різноманітних сферах буття.


В 2020 року українська фехтувальниця   випробувала себе у  якості прототипа ляльки Барбі від компанії Mattel. Лялька-фехтувальник увійшла до серії Role Models. Харлан стала першою українкою, яка потрапила до цієї серії. Шаблістці вручили персональну ляльку, яка виглядає як сама спортсменка в екіпіруванні.


Титулована спортсменка з Миколаєва Ольга Харлан відвідала показ відомої дизайнерки Юлії Айсіної, який проходив у тематиці спорт-шик. У рамках свята відбувся оригінальний показ мод, на якому зірковій чемпіонці вдалося спробувати себе у вигляді манекенниці.


Немає коментарів:

Дописати коментар