Интернет реклама УБС

12.01.23

Як вберегти себе від надмірної Інтернет-реклами та як вона діє





Авторка : 
Анастасія Столбова






В умовах розвитку інформаційного суспільства, зростання кількості користувачів інтернету, пошукових систем і т.і. з’являється достатня база для розвитку Інтернет-реклами. Реклама в Інтернеті допомагає вирішити багато завдань, наприклад: збільшити продажі, інформувати аудиторію про нові продукти, допомогти брендам стати більш впізнаваними.
     Реклама в інтернеті відрізняється від телебачення чи радіо. В теле- радіомедіа реклама не потребує активної дії користувача, в той час як, кожного разу відвідуючи інтернет ми залишаємо після себе пошукові запити, з яких формується надалі реклама, яка буде нас переслідувати. Лайки і репости в соціальних мережах найбільше формують базу даних для налаштування реклами. Через соц. мережі просувають і продають будь-які товари: починаючи з побутового посуду, техніки, хімії, одягу і закінчуючи продуктами харчування.
     Реклама підстерігає Вас навіть там, де не очікуєте, просто переглядаючи історії в Instagram можна натрапити на неї. Зазвичай, коли Ви бачите рекламу від сторінки, на яку не підписані, в лівому верхньому кутку є надпис «Реклама». Приклад:


     За допомогою такого виду реклами Ви можете залучити на захід цільову аудиторію та підвищити продаж квитків. Цікава картинка приверне увагу. Приклад:


     Вірусна реклама привертає увагу великої кількості людей при відвідуванні певного сайту. Серед такої реклами популярні клікбейти, на кшталт чудодійної речовини, яка може вилікувати всі хвороби на світі або новини про шоу-бізнес та зірок. Така реклама зазвичай не викликає позитивних емоцій. Приклад:
 

     Рекламу в будь-якій соціальній мережі можна налаштувати на певну частину аудиторії: за віком, статтю, освітою, захопленням, географії, доходу, професії або напрямку діяльності, інтересу до тематичних групах. Таким чином, переглядаючи серіал, я натрапила на купу клікбейтних новин зі свого міста. Жодна з цих новин не мала нічого спільного з реальністю. Приклад:


     YouTube є однією із найефективніших платформ для комунікації з аудиторією. Якщо Ви не купуєте Преміум, то будьте готові до того, що реклама буде включатись перед кожним роликом, який хочете переглянути, а іноді і посеред перегляду. Приклад:



     Переглядаючи новині сайти Ви також можете натрапити на рекламу, яка може не сподобатись, адже Ви перейшли на сайт, щоб отримати нову інформацію про події в світі. Приклад:
 

     Навіть для того, щоб прибрати рекламу потрібно переглянути рекламу. Приклад:


     Отже, реклама очікує Вас на кожному кроці. Реклама ніби має «очі», щоб спостерігати за Вашими діями та появитись тоді, коли Ви цього зовсім не очікуєте. Недолік Інтернет-реклами полягає в тому, що на популярних сайтах її занадто багато.
То як же вберегти себе від реклами та небажаних оголошень?
     Одне із найпростіших рішень - можна завантажити собі так званий Ad Blocker — програму, яка блокуватиме спливаючі вікна. На різноманітних платформах існують Преміуми, після їх придбання Ви забудете про нав’язливу рекламу.
     Щоб уникнути небажаного програмного забезпечення в майбутньому, завантажуйте лише безпечні файли та відвідуйте перевірені сайти. Видаліть проблемні додатки, які можуть бути заражені вірусами. Обов’язково захистіть свій пристрій від проблемних додатків. Вимкніть небажанні сповіщення з сайтів.
     Проте питання блокування реклами має і негативну сторону для різних професій, таких як журналіст чи маркетолог. Інтернет-магазини можуть втратити потенційну аудиторію, не просуваючи свій товар.
     Отже, підсумовуючи вищезазначене, можна зробити висновок, що реклама в інтернеті не втратить популярності ще багато років, змінюватимуться лише її види та інструменти, але і вони адаптуватимуться під потреби як бізнесу, так і споживачів, що не дає нам шансу втекти від рекламних оголошень.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар