Интернет реклама УБС

27.02.23

Українська пісня як національна свідомість







Авторка: Анастасія Симоненко







З початку війни ми багато чуємо таких фраз як «музика поза політикою». Та чи так це насправді і чому важливо відмовитись від російської музика, а замість цього плекати нашу - українську? 


Співак чи співачка - така сама професія як і всі інші, тому всі виконавці, музичні групи, отримують кошти за кожне прослуховування своєї пісні, а потім сплачують податки державі, в якій знаходяться. 


Соціологічна група «Рейтинг» у серпні 2022 року провела опитування, щоб визначити, скільки українців продовжують слухати російське. Більше 40% респондентів взагалі більше не слухають музику російських виконавців, 18% не слухали її раніше і не слухають зараз, і лише близько 25% слухають її так само, як і раніше. При цьому загалом майже 60% людей останнім часом не слухали російську музику або слухали набагато менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. 


Але навіть ці 25% зараз мають велике значення. У 2019 році російський музичний ринок сплатив $277,6 млн податків. Їх вистачає на фінансування понад 5 тисяч військовослужбовців російської армії на рік. Тож кожне ваше прослуховування чогось російського - гроші в російську армію. 


Відмовляючись від російського, ми , українці, нічого не втрачаємо, а лише здобуваємо! Чого тільки варта одна «Stefania» Kalush Orchestra, яка пролунала на весь світ , завоювала не тільки не перше місце на Євробаченні-2022, а і серця мільйонів людей. Наша музична індустрія повинна процвітати, про неї має чути світ, а ми маємо її тільки підтримувати в цьому, бо вона ні чим не гірше, а й рази краще, ніж російська. 


Мова - це наша зброя, а українська пісня - це душа. Тож разом ми повинні позбутися всього російського, бо наше, рідне, завжди краще, і ми зробимо це ще краще. 

                                                



https://www.google.com.ua/amp/s/life.nv.ua/ukr/amp/v-ukrajini-zaklikali-vidmovitis-vid-rosiyskih-serialiv-filmiv-ta-muziki-novini-ukrajini-50231003.html


https://ratinggroup.ua/research/ukraine/s_mnadcyate_zagalnonac_onalne_opituvannya_dentichn_st_patr_otizm_c_nnost_17-18_serpnya_2022.html


https://showbiz.24tv.ua/chomu-varto-zaboroniti-rosiysku-muziku-publichnih-mistsyah-dumka_n1998445/amp


Немає коментарів:

Дописати коментар