Интернет реклама УБС

27.04.23

Переконайтесь, що ви здорові – запишіться на прийом до сімейного лікаря


Авторка: Вероніка Лифар




      Навесні ми полюбляємо переглядати гардероб, шукати ідеї для оновлення інтер’єру оселі, нові місця для відпочинку. Чому б не додати до цього списку перевірку свого організму?
      Ми часто відкладаємо й навіть забуваємо про візит до сімейного лікаря. Через напружений ритм життя ми здатні навіть ігнорувати симтоми або не надавати їм великого значення. Деякі  хвороби можуть на початку маскуватись під звичну нам втому, безсоння, втрату апетиту. Може виникнути помилкова думка – мине самостійно. Проте не завжди наш імунітет здатний впоратись без допомоги лікарів.
     Пізнє звернення веде за собою серйозні наслідки, а саме: складнішу діагностику, триваліший період лікування ,ускладнення, перехід в хронічні форми та навіть смертельні випадки. За даними Мінфіну найбільша смертність за 2022 рік настала через туберкульоз, СНІД, злоякісні новоутворення, хвороби крові та порушення обміну речовин. Неправильне харчування, стрес, шкідливі звички ослаблюють імунітет і робить організм сприятливішим до інфекцій.
     Турбота про своє здоров’хтоя має стати корисною звичкою для нас. Не варто думати, що хвороби ніяким чином не здатні торкнутись вас. Вік пацієнтів постійно зменшується, віруси здатні мутувати та поширюватись дуже швидко.
     Не  слід відкладати візит до лікаря, так як там вам нададуть рекомендації як стежити за своїм здоров’ям. Хронічні хвороби, які вам вже відомі, потребують регулярного огляду, так можна відстрочити прогресування і збільшити період ремісії. Самолікування  не веде до одужання.      Самостійно знімаючи лише симптоми, ви не вилікуєте хворобу, до того ж придбані  на власний розсуд ліки зможуть виявитись не лише неефективними, а я погіршити стан.
     Вчасне звернення до лікаря − це завжди найлегший шлях до одужання. Профілактика – найкращий метод боротьби з хворобами. Дбаймо про себе та будемо здорові! 

Немає коментарів:

Дописати коментар