Интернет реклама УБС

24.04.23

Патріотична виставка

     У Музеї Марії Заньковецької (філії Музею театрального, музичного та кіномистецтва України) в чергове відкрили дві чудові персональні виставки "Весна, обпалена війною" харківського художника Анатолія Мороза та "Героїчний літопис України" присвяченої 400 річчю із моменту оголошення гетьманом Запорізького козацтва Михайла Дорошенка художника-баталіста Андрія Серебрякова. 
     На виставку завітало понад 100 чоловік шанувальників сучасного образотворчого мистецтва, - рідні, друзі, знайомі художників та гості, які прийшли привітати майстрів із чудовим святом вернісажу. Це був аншлаг як і попередня виставка. Таке сталося можливим завдяки натхненній роботі організаторів виставки Жанни Маценко та Сергія Комісарова. 



     Під час відкриття виставок перед відвідувачами безпосередньо виступили самі художники, які кожен  у своєму залі презентував виставку із цікавими розповідями про те, як створювали полотна та чому працюють у своїх жанрах. 
     Художник, журналіст і керівник духовної місії, архімандрит Анатолій Мороз презентував глибокий, емоційний живопис (гірські пейзажі та натюрморти) та картини обпалені війною, які дивовижним способом вдалося врятувати з будинку після ворожого ракетного обстрілу і винести з полум'я...
     Неперевершений автор батальних та історичних полотен, члена НСХУ баталіст Андрія Серебрякова на розсуд публіки представив сюжети з історії козацької епохи, кожен з яких можна розглядати годинами. 


     Окрім постійних ведучих, організаторів виставок Жанни Маценко та Сергія Комісарова ще на нинішньому святі мистецтва зі зворушливою промовою виступила та привітала художників директорка Музею театрального, музичного та кіномистецтва України Ірина Дробот.  А на закінчення офіційної частини дійства його  окрасою став ліричний виступ вокального дуету чарівних сестричок красунь студенток Національній музичній Академії імені Петра Чайковського  Адріани і Мідеї Наруцьких, які я є володарями Президентської відзнаки за гуманітарну діяльність на Сході нашої Держави періоду 2016 - 2021років та нагрудної відзнаки від Верховної Ради України за волонтерську діяльність. На фоні історичних картин баталіста Анатолія Мороза вони виконали кілька старовинних українських пісень,



     Музей Марії Заньковецької люб’язно запрошує усіх гостей відвідати експозицію виставок Анатолія Мороза та Андрія Серебрякова, що працюватиме до 2 травня за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 121.









Леонід Коваленко

Немає коментарів:

Дописати коментар