Интернет реклама УБС

15.05.23

Шкода лісів, які зазнають вирубки і як цю проблему можна вирішити?






Авторка: Валерія Волкова

     Лише 30% суші зайнято лісами, 50% тропічних лісів вже немає, а для того, щоб відновити їх потрібно сотні років; щохвилини зникає територія, яка за розміром схожа на декілька футбольних полів.
     Вирубка лісів – це величезна проблема для людства, про яку говорять регулярно, яку досі досліджують. Проте більшість поглиблено  не розуміють чому це екологічна проблема і до чого вона може призвести насправді. Ліс – це легені землі, завдяки яким ми дихаємо; це ціла екосистема, яка впливає на абсолютне все живе і неживе у світі.
     Виникає питання: чому вирубають так багато лісів? Деревину використовують у будівництві, для виготовлення паперу, інших предметів, також вирубка здійснюється для того, щоб прокласти дорогу або для освоєння сільськогосподарських  територій. Дуже часто ліса зникають через пожежі, і нерідко саме через людину. Інколи незаконно вирубують дерева, що теж  впливає на статистику.
     Усі це дуже впливає на планету, і найгірше, що ми самі творимо таку історію. Через знищення природи відбувається кліматичні зміни, забруднюється навколишнє середовище, гинуть тварини, погіршується стан атмосфери, руйнується ґрунт і багато іншого. Через вирубку та пожежі збільшується кількість викидів праникових газів, більше про це можна почитати тут: https://brovary.net.ua/shkoda-vid-vyrubuvannya-lisiv-bilsha-v-6-raziv-dumka-naukovtsiv/

     Також варто зазначити, що існує багато проектів для підтримки існування легень землі, один з них ініційовано в Карпатах «ПосадиДерево», щоб допомогти в розвитку перейдіть за покликанням:
https://muse-travel.com/trees/
Більше про вирубку лісів саме в Україні можна прочитати тут: https://www.unian.ua/ecology/1194415-problemi-lisovih-resursiv-ukrajini.html
Дбайте про своє навколишнє середовище!
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар