Интернет реклама УБС

17.05.23

Сучасні українські художники та чому мистецтво варто уваги






Авторка: Владислава Давидовська


     Чим не стабільніше становище у світі, тим краще буде розвиватися образотворче мистецтво, історія доводить що творчість є невід’ємною частиною соціального, політичного та культурного життя, творчість за часів ще другої світової війни виступила зброєю та порятунком, художники приділяли багато уваги агітаційним формам вираження думок та вели активну пропагандистську художню діяльність задля боротьби з окупантами та для підтримання бойового духу. Окрім створення політичних плакатів для конкретної цілі, за допомогою вираження себе у такому форматі митці могли відрефлексувати пережиті трагедії, сьогодення не виняток в цьому плані. 
     Саме мистецтво бистріше за все трансформується в залежності від подій навколо, воно відповідає часу та кричить про поточні проблеми, мистецтво завжди було та буде візуальним проявом голосу, через творчість ми можемо висловлювати свої думки, ідеї та емоції або у творчості інших знаходити свої почуття, це візуальний спосіб комунікації який відіграє надзвичайно важливу роль особливо у нашому суспільстві на теперішній  час, адже саме через сучасне мистецтво в сукупності з такими технологіями як Інтернет ми маємо змогу створювати та популяризувати наше мистецтво під час війни як і у межах країни, так і за її кордонами. 
     Незважаючи на цей непростий для всіх нас час, у нас активно розвивається сучасне мистецтво, починаючи з класичного живопису закінчуючи 3D моделюванням та діджитал ілюстраціями, починаючи з абстрактних кольорових картин закінчуючи сатиричними портретами,  наша мета як глядача, принаймні, підтримувати митців онлайн, відвідувати виставки, надихатися та розповідати про них друзям, близьким та рідним, заохочувати та розповсюджувати  через соцмережі наших художників розуміючи, що це є частина нашої історії, яка створюється тут і зараз. А мета  митця збагачувати культурний внесок маючи такі координати як цінності, моральні та громадянські. 
     Художники, які особисто мені запали у душу: 


 
Український художник-абстракціоніст з Дніпра Vladimelnix (Владислав Мельник) який є ще й волонтером активно просуває своє мистецтво, ділиться думками та досвідом у соцмережах. 

Ірина Комащук та виставка її робіт «Привіт, у мене все добре» в Malevich bar у Києві яка відкрилася 16.05 цього року присвячена тому, що насправді ми ховаємо за словами «в мене все добре» коли це насправді не так.

Художниця з Харкова з псевдонімом Торі Кокі яка працює переважно у графічних техніках та неодноразово брала участь у міжнародних виставках, наразі працює над створенням commission-art як для української, так і для європейської аудиторії. 
 














Дора Либак яка представила свою персональну виставку у Львові під назвою «Вона». Роботи далекі від класичного академічного живопису і саме цим вони прекрасні, прості форми та легкі яскраві кольори, які запам’ятовуються та вирізняють роботи серед інших. 
 











Anna Veriki – художниця, яка поєднує монохромний живопис з яскравими акцентами, створює цікаві інсталяції, головними героями картин є оголені натури та тварини. 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар