Интернет реклама УБС

29.06.23

Війна за реальність




Авторка: Юлія Лесько


   Соціальні мережі кардинально змінили людство та стали невіддільною частиною сучасного світу. Вони відкрили безліч нових можливостей, проте стали залежністю для багатьох користувачів. 

   Соціальні мережі створили нові види комунікації та спілкування. Швидкий обмін інформацією дозволяє нам відчувати себе ближчими один до одного, навіть якщо ми знаходимося на різних континентах.

   Однак, вони частково заполонили наш мозок та зробили своїми «заручниками». Від соціальних мереж часто може страждати самооцінка користувачів та їх психологічний стан.

   Проте, головною і глобальною проблемою соціальних мереж, та й загалом усього Інтернету, є фейки.

   Завдяки легкому доступу до поширення інформації, брехня легко потрапляє у наш інфопростір. І головним завданням усіх користувачів є знайти правду серед потоку фейкової інформації.

   Як на мене, головним тренером у боротьбі з фейками може стати книга Дмитра Кулеби «Війна за реальність». Міністр закордонних справ України у своїй книзі розповідає, як не втратити відчуття реальності, коли фейки змішалися з правдами, а комунікативна війна стала не менш запеклою, ніж фізична.

   Люди мають можливість керувати інформацією, змінювати факти. Ця «зброя» у руках людини може змінювати сприйняття мільйонів. А сприйняття з часом може стати реальністю.

   «Немає проблеми у тому, що кожен вірить у щось своє та існує у власній реальності. Проблема виникає тоді, коли хтось намагається нав’язати іншому свою реальність силою м’язів, зброї, політики чи грошей. А інтерпретація фактів спрямовується на провокування конфліктів і безпідставне приниження гідності й обмеження свободи», - пояснив автор у своїй книзі.

   Дмитро Кулеба переконує, що інформаційній агресії можна протистояти. Завдяки своїй книзі він вчить, як перемагати у світі фейків, правд та спільнот. Тому якщо ви бажаєте дати відсіч інформаційному агресору, запрошую вас прочитати книгу «Війна за реальність»!

Немає коментарів:

Дописати коментар