Интернет реклама УБС

21.07.23

Аномальна спека: нові рекорди і як від цього врятуватись?




Авторка: Юлія Лесько





  В містах по всьому світу спостерігаються рекордні температури повітря. Люди часто не усвідомлюють, якою небезпечною може бути спека. Висока температура в поєднанні з підвищеною вологістю може становити велику загрозу. 

  Згідно з даними Центру з контролю та профілактики захворювань, понад 600 людей помирають щороку в США через сильну спеку, часто від теплового удару.

  Відомо, що з кожним роком фіксують все вищі й вищі температури. Травень 2023 року став третім найтеплішим травнем за останні 174 роки. За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, червень 2023 року був найтеплішим червнем з 1850 року.

  Екстремальна спека та рекордні температури зумовлені тривалими викидами газів, що вловлюють тепло, в основному через спалювання викопного палива.

  Високі температури сприяють тому, що періоди екстремальної спеки стають частішими та інтенсивнішими, а також посилюють інші екстремальні погодні явища, такі як постійні посухи, лісові пожежі, проливні дощі та повені.

  Спека може бути небезпечною для будь-кого, але люди похилого віку, маленькі діти та люди з хронічними захворюваннями найбільше схильні до серйозних проблем. 

  Немає особливих способів, які можуть врятувати всіх від спеки, але досить прості речі можуть покращити ваше здоров’я під час високих температур. Вони добре відомі людям: пийте багато води, включайте вентилятори або кондиціонери вдома, якщо це можливо та уникайте надмірної активності на свіжому повітрі в надзвичайно спекотні дні. Одягайте легкий, світлий, що дихає одяг. Обов’язково використовуйте сонцезахисний крем та носіть головний убір. 

  Не забувайте піклуватись про свої домашніх улюбленців у спеку. Дайте їм багато води, залишайте у прохолодних приміщеннях та уникайте тривалих прогулянок або бігу на свіжому повітрі, коли температура стає занадто високою.

Немає коментарів:

Дописати коментар